VV: Stanou se Rathovy Hostivice sídlem FAČR?

06.09.2011 8:14

Valná hromada FAČR, na jejímž konci nečekaně odstoupil Ivan Hašek, neschválila výstavbu nového svazového sídla v Lipencích. Mimochodem v Lipencích je současné bydliště Ivana Haška.

VV: Stanou se Rathovy Hostivice sídlem FAČR?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda Radek John a Karolína Peake na tiskové konferenci VV

„Vybírali jsme ze dvou lokalit - nabízely se Hostivice a Lipence," prozradil na konci června Jindřich Rajchl. Všimněte si, Hostivice a Lipence. Sídlo Fotbalové asociace České republiky bude na vesnici? Pan Rajchl je v pozici místopředsedy FAČR, kandidát na předsedu, předseda dozorčí rady FC Dukla Praha, místopředseda představenstva Sazky a také zástupce konkurenční sázkové kanceláře Bwin. „O sídlo v Kozí ulici jsme prodejem budovy přišli, na Strahově jsme jen v pronájmu. UEFA i FIFA přitom apeluje a tlačí na národní svazy, aby sídlily ve vlastním objektu. A nejen to - realizaci podobných projektů obě asociace i finančně podporují," takto argumentoval pro výstavbu nového sídla pan Rajchl. Ve zmatku kolem odchodu Ivana Haška jaksi zapadlo neschválení výstavby svazového sídla v Lipencích a ožila tedy druhá varianta, která počítala s výstavbou v Rathových Hostivicích.

Hostivice dříve neznámá vesnice, dnes prominentní místo Středočeského kraje.

V Hostivicích úplnou náhodou bydlí středočeský hejtman David Rath (ČSSD), nově i jeho náměstek a senátor Marcel Chládek (ČSSD takzvaný stínový ministr školství). Marcel Chládek je zajisté jen shodou náhod členem představenstva FC Dukla Praha, kde další shodou okolností je předseda dozorčí rady pan Jindřich Rajchl, kandidát na předsedu fotbalové asociace ČR.

Vše souvisí se vším a tak pokračujme. Časopis Hattrick již vloni upozorňoval na podezřelé okolnosti kolem financování, po dvaceti letech obnoveného středočeského turnaje ve fotbale hejtmanem Rathem a náměstkem Chládkem. Jednalo se o dva milony korun, které kraj poskytl na turnaj a které skončily na účtu f.Albresa. Jak je možné, že skončily na účtu soukromé firmy? Pokračujme dál. Turnaj pořádal Středočeský kraj s fotbalovým svazem. To, že vše prošlo schválením v zastupitelstvu kraje, a prakticky se vyvedly peníze někam, kde je nedohledáte, nikoho nevzrušovalo. Marcel Chládek a stínový ministr školství hájil kraj tím, že uzavřel smlouvu s fotbalovým svazem. Perličkou všeho bylo, že fotbalový svaz tvrdil pravý opak.

„Kdo jiný by to měl pořádat? My jsme ten projekt vymysleli a předložili kraji", tak na oplátku vše obhajoval jednatel firmy Albresa Martin Lafek, který je, a to pozor, předsedou představenstva Dukly Praha. V představenstvu Dukly Praha, opakujeme, je také náměstek Středočeského kraje a senátor Marcel Chládek. Firma Albresa sídlí kde jinde než v Hostivicích. A pomyslnou třešničku na dortu doplňuje společník firmy Albresa a členka dozorčí rady Dukly Praha Svatava Albrechtová. Asi je zbytečné dodávat, kde asi tato členka dozorčí rady bydlí. Ano, nemýlíte se, také v Hostivicích, jakápak to náhoda.

Patrik Tomšů, místní Hostivický šéf ČSSD se loňského července stal šéfem PR (komunikace s veřejností) všech středočeských nemocnic. Jejich zřizovatelem není nikdo jiný než Středočeský kraj vedený Davidem Rathem (ČSSD) a náměstkem Marcelem Chládkem (ČSSD).

Patrik Tomšů ale není pouze šéfem PR (komunikace s veřejností) všech středočeských nemocnic, jejichž zřizovatelem není nikdo jiný než Středočeský kraj, je také třetím a posledním členem dozorčí rady Dukly Praha „Hostivice".

Stanou se Hostivice sídlem Fotbalové asociace České republiky?

Bohužel i tato situace může nastat, i když sídlo zatím, což je dobře, zůstavá v Praze. Vše budeme dál pozorně sledovat.

Hostivice a FC Dukla Praha

Představenstvo

Martin Lafek - předseda představenstva, společník firmy Albresa se sídlem v Hostivicích

Petr Voženílek - člen představenstva

Radek Chrastil - člen představenstva

Marcel Chládek - člen představenstva, náměstek hejtmana Středočeského kraje a senátor, žijící v Hostivicích

Ing. Michal Šrámek - člen představenstva

Dozorčí rada

JUDr. Jindřich Rajchl - předseda dozorčí rady, místopředseda FAČR a představenstva Sazky, žijící v Hostivicích

Svatava Albrechtová - člen dozorčí rady, společník firmy Albresa, bydlící v Hostivicích

Patrik Tomšů - člen dozorčí rady, šéf PR středočeských nemocnic, šéf hostivické pobočky ČSSD, radní v Hostivicích

Zdroj informací: www.hattrick.cz

Více:
Varování pro VV: Nepodávejte ruku levici. Ani jednou, ani trochu


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…