Vaňhová (ČSSD): Deset mrtvých ročně a pokrytectví Dětí Země

19.04.2012 12:30

Podle policie zemře ročně kvůli nedostavěné dálnici D8 deset lidí. Deset lidských životů každý rok vyhasne jen kvůli tomu, že se „ekologická“ organizace Děti Země rozhodla znepříjemnit občanům Ústeckého kraje život a blokuje dostavbu dálnice. Snad si to Děti Země uvědomují a jsou na to patřičně „hrdé“.

Vaňhová (ČSSD): Deset mrtvých ročně a pokrytectví Dětí Země
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Z výsledků analýzy, kterou provedl Zdravotní ústav v Ústí nad Labem je prokázáno, že lidé žijící na objízdných trasách jsou vystaveni zvýšenému riziku onemocnění včetně rakoviny. Doufám, že i na to jsou Děti Země patřičně „hrdé“.

 Každý rok bez dokončené dálnice D8 přináší České republice celospolečenské ztráty ve výši téměř 700 milionů korun. Nevím, jak velkou hrdost vyvolává tato skutečnost u členů Děti Země, ale v době drastických ekonomických škrtů a chudnutí občanů je toto jednání neospraveditelné.

 Kvůli nedokončené dálnici se náš kraj potýká i s nedostatkem investorů. Z výsledků jednotlivých jednání vím, že největší problém tkví právě v dopravní logistice. Dopravní obslužnost je pro řadu velkých firem klíčová a pokud nebudeme mít dálnici, půjdou jinam. To znamená, že i nová pracovní místa, která náš kraj tak zoufale potřebuje, vzniknou jinde. I na toto mohou být Děti Země „hrdé“.

 Děti Země pořádají anketu Ropák roku. Hodně mých známých mi říkalo, že by si organizace Děti Země měla za to, co provádí Ústeckému kraji, udělit Ropáka sama sobě. Někteří lidé mi dokonce napsali i to, že Děti země na Ropáka nominovali. Proč se o těchto oprávněných nominací nikde neinformuje?

 Je celkem veřejně známo, že svými aktivitami za co nejrychlejší dokončení dálnice D8 nejsem u Dětí Země ve velké oblibě. Pokud bych od takovýchto „ochránců“ přírody měla obdržet ocenění Ropák roku, vnímala bych to jako důkaz jejich  pokrytectví a oprávněnosti mé kritiky těchto pseudoekologů

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…