Vaňhová (ČSSD): Ministerstvo financí kontrolovalo hospodaření kraje

19.05.2012 21:28

Zástupci ministerstva financí předali dnes hejtmance Janě Vaňhové zprávu o výsledku přezkoumání hospodaření Ústeckého kraje za rok 2011. Zpráva ve svém závěru konstatuje, že při přezkoumání hospodaření Ústeckého kraje za rok 2011, podle zákona č. 420/2004 Sb. o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí, nebyly zjištěny chyby a nedostatky.

Vaňhová (ČSSD): Ministerstvo financí kontrolovalo hospodaření kraje
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Při přezkoumání hospodaření nebyla rovněž zjištěna žádná závažná rizika, která by mohla mít negativní dopad na hospodaření Ústeckého kraje v budoucnosti. Zpráva rovněž uvádí poměrové ukazatele zjištěné při přezkoumání, jako je podíl pohledávek či závazků na rozpočtu kraje. Ze všech zjištěných skutečností při přezkumu vyplývá, že Ústecký kraj nemusí přijímat žádná nápravná opatření.

S kladným přezkoumáním hospodaření souvisí též podíl úvěrů, které kraj čerpá. Úvěry využívá kraj především k financování investičních potřeb, k odstranění následků povodňových škod a odstranění havarijních stavů a ke spolufinancování projektů v rámci regionálního operačního programu. V posledním případě se jedná o předfinancování evropského a státního podílu projektů kraje. Zadluženost kraje je těsně nad průměrnou zadlužeností krajů a vývoj úvěrového zatížení do roku 2015 má klesající trend.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.