Vaňhová (ČSSD): Ministři se chovají jako by Šluknovsko bylo na Jupiteru

25.02.2012 17:16

Nová strategie prevence kriminality, schválená krajským zastupitelstvem, si bere za úkol zvrátit nepřiznivý trend nárůstu trestné činnosti v Ústeckém kraji, ke kterému došlo v roce 2011.

Vaňhová (ČSSD): Ministři se chovají jako by Šluknovsko bylo na Jupiteru
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Její největší vzestup byl zaznamenán na Šluknovsku, což zřejmě souvisí s imigrací sociálně nepřizpůsobivých občanů.

Prevence kriminality je pro nás velmi důležitá. Je vždy lepší problémům předcházet, nežli poté řešit její důsledky. Pokud vás někdo okrade, nebo přepadne a policie ho poté dopadne, můžete sice cítit zadostiučení, ale mnohem lepší by bylo, kdyby k takovéto politováníhodné události vůbec nedošlo a vy jste zůstali takovéto nepříjemnosti ušetřeni.

Kriminalita a sociální vyloučení jdou spolu ruku v ruce. Chceme se proto soustředit na opatření sociálního charakteru, zejména pak na podporu sociálních služeb. Podaří-li se nám zabránit pádu dalších rodin do pasti sociálního vyloučení a pomoci integrovat se těm, kteří už v této pasti jsou a projeví zájem dostat se z ní ven, jistě se to na statistice trestných činů projeví.

Zřejmě nejvhodnějším nástrojem, který by nám pomohl situaci řešit, je ústecký legislativní balíček. Tuto zákonodárnou iniciativu našeho kraje však před nedávnem vládní poslanci přezíravě shodili ze stolu, aniž by si ji většina z nich vůbec přečetla. Jejich zamítnutí pak vypovídá o tom, jak si prevenci kriminality představuje vládní koalice. Tváří se, že žádný problém neexistuje. To si ovšem lidé žijící v sousedství sociálně vyloučených lokalit jistě nemyslí. Pokud by páni ministři a jejich poslanci ráčili  vytáhnout paty z Prahy a do těchto míst zavítat, jistě by si to nemysleli také. Někdy to však na mě dělá dojem, že je to z Prahy do problematických oblastí mnohem dál, než třeba na Jupiter.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.