Vaňhová (ČSSD): Racketeering na D8?

22.05.2012 22:25

Kladu si otázku, zda se pod hlavičkou některých ekologických sdružení neskrývají spíše vyděrači, než lidé, kterým jde o ochranu životního prostředí a zdraví občanů. Nedostavěný úsek dálnice D8 má všechna potřebná povolení a již se začal stavět. Přesto se našel další aktivista, který se rozhodl k dalším obstrukcím.

Vaňhová (ČSSD): Racketeering na D8?
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Zdá se mi neuvěřitelné, že člověk, který už tolikrát svou při prohrál a který čelí obžalobě z vydírání, se opět rozhodnul dostavbu dálnice zkomplikovat. Aktivista Studnička je důvodně podezřelý z toho, že pod pohrůžkou zdržování vydávání stavebních povolení vyžadoval po stavebních firmách finanční dary pro své ekologické sdružení.

 Je těžko říci, co přesně Studnička svou aktuální žalobou sleduje, ale ochrana přírody to jistě nebude. Spíše mi to připomíná známý racketeering, při kterém tato žaloba hraje roli pohrůžky ve stylu „nezaplatíte za ochranu a vašemu projektu se něco nemilého přihodí“.  

 Považuji za velmi smutné, že současná stavební legislativa takovéto praktiky umožňuje a za ještě smutnější, že si takový člověk bere za rukojmí všechny lidi, kteří na dostavění dálnice D8 netrpělivě čekají.

 Studničkova žaloba nemá odkladný účinek, ale tento požadavek je v ní uveden. Doufám, že příslušný soud rozhodne nikoliv v zájmu jednoho „obžalovaného“, ale občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.