Vaňhová (ČSSD): Útoky Paroubka neberou konce

13.10.2011 16:40

Reakce hejtmanky Ústeckého kraje na kritiku Jiřího Paroubka.

Vaňhová (ČSSD): Útoky Paroubka neberou konce
Foto: vanhova.cz
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

Kritiky bývalého spolustraníka Jiřího Paroubka na veškeré aktivity Ústeckého kraje nemají konce. Nejlepším terčem pro útok je právě Fond hejtmanky. Komunikaci, kterou vedete, uniká fakt, že tento zdroj finančních prostředků byl založen již v době působení předchozího hejtmana Jiřího Šulce ve vedení kraje. Z této podstaty vyplývá, že nebyl účelově založen pro to, aby financoval aktivity ve prospěch jakéhokoliv politického uskupení.

Hlavní náplní je poskytovat příspěvky pro zabezpečení akcí a činností, které nelze podpořit z jiných dotačních titulů Ústeckého kraje. Opravdu si myslíte, že projekt Atletika pro děti je určena nákupu překážek pro krajské představitele?

Vaše útoky pouze směřují ne na politiky, ale na pouze obyvatele našeho kraje, které si berete jako rukojmí ve prospěch své politické kampaně. Skutečně chcete získávat politické body tím, že budete usilovat o likvidaci jediného zdroje finančních prostředků, který umí podporovat aktivity jednotlivých obcí a měst nebo občanských sdružení, které lze považovat za významné a přínosné pro Ústecký kraj. Fond hejtmanky tu nemusí být, ale kde chcete vzít prostředky na veřejné sportovní a kulturní akce? Znamená to, že je lepší varianta, když se děti jen tak poflakují po ulicích, nebo je lepší jim nabídnout sportovní hřiště či zájmové kroužky, kde mohou trávit volný čas?

Pokud vás skutečně zajímá, jak je s finančními prostředky nakládáno, tak se k nám přijeďte podívat. Veškeré podklady jsou k dispozici buďto na webu kraje, nebo přímo na úřadě. Každý subjekt musí po ukončení akce důsledně vykázat, jak bylo s dotací naloženo. Každoročně se nám na stůl dostává přes 300 žádostí o dotaci, avšak obvykle se dá vyhovět pouze třetině z nich. O poskytnutí dotace nerozhoduje pouze jeden člověk, ale všichni představitelé kraje v Radě respektive Zastupitelstvu Ústeckého kraje. Drtivá většina dotací tvoří max. 70 % z celkových nákladů projektu žadatele.

Neustálé výroky o korupčních praktikách a protekci neznají mezí. Kauza okolo paní Bulasové je další vodou na váš mlýn. O personálním obsazení krajského úřadu nerozhodují politici, ale vedení úřadu. Bez toho, aniž bych se chtěla paní Bulasové jakkoliv zastávat, se mi zdá, že z úst Jiřího Paroubka plyne, že pokud člověk jednou neuspěje, pak se z něho stává troska na odpis.

Pane Paroubku, přestaňte se, prosím, navážet ve svých výrocích do celého Ústeckého kraje, jediné o co vám skutečně jde je získání politické moci. Vždyť sám nejlépe víte, že k Ústeckému kraji nemáte žádný osobní vztah a pouze těžíte ze socioekonomických problémů našeho regionu.

Více:

##PROFIL 311##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…