Vaňhová: O slově „údajně“, politické kultuře a Marťanech

31.07.2012 14:39

V poslední době se často zamýšlím nad aktuální politickou situací v Ústeckém kraji (ale nejenom v něm) a kladu si dvě zásadní otázky.

Vaňhová: O slově „údajně“, politické kultuře a Marťanech
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Proč se většina médií zaměřuje prakticky výhradně na negativní zprávy a pozitivní informace nezmiňuje vůbec nebo minimálně? Jak je možné, že lze někoho veřejně a bez důkazů obvinit z nekalých záměrů nebo účelově překroutit něčí výrok? Odpověď na druhou otázku (na rozdíl od té první) je jednoduchá a slušného člověka ani nenapadne. Stačí prostě použít slovíčko „údajně“ a za něj můžete schovat jakékoli osočení. Tak jsem se v poslední době z médií dozvěděla, že mě „údajně“ nezajímá názor občanů, že „údajně“ předražuji rekonstrukce silnic nebo se „údajně“ nezajímám o bezpečnost v kraji.

Většinou tato údajná obvinění pramení z jednoho zdroje a mají jasnou spojitost se současným předvolebním obdobím. Zoufalství některých kandidátů na post hejtmana v našem kraji, kteří skončili ve „vrcholné politice“ a nyní mají strach, že po neúspěchu v krajských volbách by se měli uplatnit na trhu práce, je stále citelnější. Na jednu stranu pláčou, že jim všichni ubližují (ač jsou LVI), na druhou stranu jsou právě oni v první linii osočování, vytrhávání z kontextu a mistři ve vytváření údajných kauz. Bohužel pro ně však lidé nezapomínají. A to je dobře. „Údajně“ jsou totiž ve spojení s Marťany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.