Vorlíčková (TOP 09): O evropské dotace je v Praze stále velký zájem

30.10.2012 7:21

Operační program Praha – Adaptabilita (OPPA) umožňuje v letech 2007 – 2013 financovat neinvestiční projekty, a to z Evropského sociálního fondu. Ačkoliv jsou prostředky pro tento dotační titul již z 80 % přiděleny, zájem o něj je stále velký.

Vorlíčková (TOP 09): O evropské dotace je v Praze stále velký zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„V tomto případě poptávka po evropských dotacích několikanásobně převyšuje přidělené prostředky pro danou výzvu, což je pro nás důkazem toho, že program je dobře nastaven a pro zájemce atraktivní,“ uvádí radní Eva Vorlíčková (TOP 09), která má problematiku evropských fondů na starosti. OPPA tak podle ní významně pomáhá zrychlení čerpání evropských peněz určených pro Českou republiku.

Díky úspěšnému čerpání byl dokonce navýšen celkový objem peněz pro OPPA z dalších operačních programů financovaných z Evropského sociálního fondu, které nejsou tak úspěšné. Zatím bylo do operačního programu převedeno celkem 253 milionů korun a o další relokaci se vedou jednání. Pokud by k dalšímu převodu došlo, vypíše OPPA v prvním kvartále roku 2013 další výzvu. „V poslední výzvě OPPA byl převis žádostí neuvěřitelných 400 procent a dotaci tak nakonec dostane zhruba každý čtvrtý žadatel. Tudíž nemáme strach, že by se nám finance z jiných operačních programů nepodařilo včas vyčerpat. Naopak jsme za tuto možnost vděční, protože tak můžeme v Praze podpořit více kvalitních projektů,“ dodává radní Vorlíčková.

Veškeré informace o operačním programu, připravovaných výzvách, podpořených projektech a aktuálních statistikách v oblasti čerpání evropských dotací mohou zájemci nalézt na webových stránkách www.oppa.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice