Vysloužil (VV): Neberte si Středočechy jako své rukojmí

25.02.2012 21:00

Výzva ODS, TOP 09 a ČSSD.

Vysloužil (VV): Neberte si Středočechy jako své rukojmí
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

Operace se podařila, pacient zemřel - mohlo by platit o záměru středočeského hejtmana  léčit veřejnou autobusovou dopravu v regionu. Pacientem by byl stávající systém a truchlícími pozůstalými statisíce Středočechů, kteří by se díky  léčbě doktora Ratha nemuseli dostat do práce a do škol v Praze tak, jak byli dosud zvyklí. Bohužel se celá situace veřejné dopravy začíná díky předvolebnímu boji ještě více komplikovat díky ODS a TOP09.

Část středočeských starostů, sdružená do pracovního fóra Dopravu neřežeme – dopravu řešíme, se ve středu odmítla připojit k pracím na výběrovém řízení na provoz autobusových linek ve Středočeském kraji. Členy pracovního fóra jsou mimo jiné Raduan Nwelati, primátor Mladé Boleslavi (ODS), Dan Jiránek, primátor Kladna (ODS), Veronika Vrecionová, senátorka a starostka Přezletic (ODS), Jakub Nekolný, starosta Českého Brodu (ODS), Ivo Rubík, starosta města Slaný (ODS), Jan Jakob, starosta Roztok (TOP09), Luděk Jeništa, poslanec a starosta Vlašimi (TOP09).

Středočeské Věci veřejné jsou přesvědčené, že by hejtman David Rath měl výběrové řízení zastavit a nechat takto závažné rozhodnutí až na nové vedení kraje. Máme stejný názor jako vedení odboru veřejné dopravy na Ministerstvu dopravy a doporučujeme kraji dohodnout se s obcemi, napravit vztahy se současnými dopravci a začít alespoň trochu vstřícně komunikovat s Prahou, která se na středočeské dopravě z části podílí.

Tímto žádáme strany ČSSD, ODS a TOP09 aby se přestaly předvádět, kdo z nich má větší sílu a moc v kraji. Dále, aby si přestali brát lidi jako své rukojmí do svých politických her. 

Radim Vysloužil, poslanec Parlamentu ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice