Vystrčil (ODS): Politika "ode zdi ke zdi"

23.02.2013 13:19

Senátor odpovídá na dotaz čtenáře serveru ParkamentníListy.cz

Vystrčil (ODS): Politika "ode zdi ke zdi"
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Dotaz:

Hodně se spekuluje o potřebě výměny vedení strany, aby se ODS opět mohla dostat na výsluní. Co si o tom myslíte vy? A kdo rozhoduje o tom, zda podzimní Kongres strany bude volební či ne? Volební být nemá, ale mnoho členů to požaduje… A co je podle vás příčinnou odlivů voličů od ODS? Volby jste na podzim prohráli především proto, že pravicoví voliči zůstali doma. Jak chcete ale docílit toho, že příště k volbám přijdou? Příští rok je přeci jen supervolební. Jsem vaším voličem, ale obávám se, že tentokrát vyjde můj hlas nazmar, ostatně jako v prezidentské volbě, kde jsem volil vašeho kandidáta a velmi mě zklamalo, že dozajisté nedostal podporu ani poloviny pravicových voličů.

Odpověď:

Pěkně Vás zdravím.

Co se týká výměny vedení, vzhledem k tomu, že máme 3 měsíce od volebního kongresu považuji za férové, aby ještě grémium včele s předsedou dostalo šanci ukázat, zda je schopné postupně navracet důvěryhodnost ODS, a tím získávat nazpět voliče. Počkejme tedy ještě několik měsíců, pak věřím, že bude jasnější, zda musí dojít k zásadním změnám.

Příčin poklesu naší důvěryhodnosti je určitě více. Dle mého názoru se nám již delší dobu poměrně často stává, že děláme politiku "ode zdi ke zdi". Chvíli jsme nekompromisně tržní a pravicoví a následně ustupujeme a levicově regulujeme a zvyšujeme daně. Jsme nečitelní a naši voliči nám přestávají rozumět. Myslím, že nám v poslední době nepřímo uškodilo i počínání pana prezidenta Václava Klause a neúspěch v prezidentských volbách. Samostatnou kapitolou je potom neetické chování některých našich čelních politiků.

Jsem přesvědčen, že se nakonec dokážeme zvednout. Pořád máme zejména na komunální a krajské úrovni dostatek kvalitních lidí, kteří ODS nenechají padnout.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…