Žaloudík (ČSSD): Změny ve vedení VZP slouží koalici k pokračování netransparentní politiky VZP

26.11.2012 20:27 | Zprávy

Sociální demokracie považuje dnešní změny ve vedení VZP za pouhé pokračování vnitrokoaličního přerozdělování pozic.

Žaloudík (ČSSD): Změny ve vedení VZP slouží koalici k pokračování netransparentní politiky VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Jsme svědky mocenské dohody v největší zdravotní pojišťovně mezi dvěma vládními stranami, zastoupenými ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP9) a bývalým předsedou správní rady VZP Markem Šnajdrem (ODS). Noví lidé ve vedení VZP, tedy Hegerův muž Nosek a Šnajdrův muž Kabátek podle ČSSD vypovídají o dalším rozdělování trafik tak, aby se v dělné koaliční režii pokročilo ve VZP od dřívějšího taktického lobbismu ke strategickému hyperlobbismu. Problémoví jsou střídáni neméně problémovými, kteří další problémy způsobí.

Vztah ministra zdravotnictví Leoše Hegera k vedení VZP se dlouhodobě vyznačoval až nepochopitelnou nekomunikací s touto jeho hlavní partnerskou institucí. Nyní jsme svědky podivné změny-nezměny a exkomunikace předsedy správní rady Marka Šnajdra a ředitele Pavla Horáka. Veřejnost má mít pocit očistného úsilí pana ministra, který však sám k problémům VZP usilovně přispíval.

ČSSD se obává, že v důsledku těchto podivných koaličních rošád bude pokračovat netransparentní politika VZP, podivné projekty a snahy dál omezovat zdravotní péči v naší zemi.

Více transparence nás nečeká. Odstranění pochyb o nápravě nerovnoměrného financování rovněž ne. Bude proto potřeba konečně oživit činnost dozorčí rady VZP, neumdlévat v úsilí o veřejnou kontrolu nakládání s prostředky veřejného zdravotního pojištění a více oceňovat vliv ministerstva zdravotnictví.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.