Zaorálek (ČSSD): „Elitní detektivové" jako mucholapky Otty Pavla

06.10.2011 19:00

Komentář Lubomíra Zaorálka k odchodu elitních vyšetřovatelů korupčních kauz.

Zaorálek (ČSSD): „Elitní detektivové" jako mucholapky Otty Pavla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD)

Otta Pavel má povídku „Otázka hmyzu vyřešena" - pozoruhodný obchodník Leo prodává mucholapky, které mají zvláštní vlastnost - mouchy na nich nezůstávají přilepené, ale létají ještě rychleji. Obchodník tvrdí, že později někde chcípnou za rohem, což ale nikdy nikdo neviděl. Není divu, že po čase se zákazníci bouří. Podobně bychom se mohli bouřit nad našimi elitními detektivy, kteří fungují na podobném principu. Nikdo nikdy neviděl žádného korupčníka či zločince v nějaké závažné politické kauze, kterého by v poslední době chytili. Přesto jsme včera viděli dojemné vystoupení premiéra Petra Nečase a ministra Kubiceho, kteří celý den ronili krokodýlí slzy, že několik těchto báječných detektivů, se rozhodlo řady policie opustit. Tak například takový pan Ondráčka, který jak všichni víme, nevyšetřil lautr nic a nemá žádný výsledek. (V poslední fázi se dokonce vyšetřování obrátilo proti těm, kteří z magistrátu poskytli informace, za což budou jistě pykat). 

Chápu, že i pan Ondráčka musí být takovouto prací unaven. On a jemu podobní byli dosud placeni především za to, že nic nevyšetřili, nikoho nedostali k soudu a kauzy spolehlivě zametali. A teď mají příležitost po odchodu ještě získat vysoké výslužné! Kdo by takové příležitosti nevyužil? Tito elitní detektivové jistě nejsou žádní snílci a idealisté. Nene!  Musí to být tvrdí pragmatici a realisté. Navíc vybaveni kachním žaludkem, který jim umožnil brát několik let peníze za to, že neodvedou žádný výsledek. Dobře zaplacené nic nedělání.

Jen si kladu otázku, co to pan Nečas a pan Kubice hrají za komedii, když roní ty své slzy. Proč se tváří, že policii opouštějí nějací hrdinní detektivové. Dobře vědí, že z útvaru pro organizovaný zločin v zásadních věcech v posledních letech spolehlivě nic nevypadlo, takové bylo zadání a naši hrdinové ho spolehlivě plnili. Zřejmě má dnešní odchod posloužit jako dobrá výmluva, až všechny kauzy : opencard, pandurů, letounů CASA, Promopro zítra vyšumí do nikam.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD a stínový ministr zahraničí

Dále čtěte:
Vyšetřování pandurů v ohrožení: Klíčový detektiv odchází 

##PROFIL 295##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…