Zeman: 17.listopad očima Miloše Zemana

17.11.2012 14:10

17. listopad 1989 je v naší republice oslavován tím intenzivněji, čím více let od tohoto data uplynulo.

Zeman: 17.listopad očima Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Oslav se zúčastňují především lidé, kteří toho dne na Národní třídě nebyli a o to halasněji mluví o odkazu 17. listopadu. Musím se bohužel poněkud vymknout z této tradice. Na národní třídě jsem byl, a i když z Albertova a z Vyšehradu nás na Národní třídu šel poměrně vysoký počet, tak v okamžiku, kdy policie a statní bezpečnost začala uzavírat ulice, nás na Národní třídě všehovšudy zbylo asi 2 000 osob. Trochu mi to připomíná situaci, kdy bojovníci Pražského povstání byli i ti, kdo v pražském povstání nikdy nebojovali a dokonce v některých případech byly konfidenty gestapa, poté se opásali rudými páskami revolučních gard a šli rabovat a vraždit německé civilisty. A právě proto položím 17. listopadu 1989 svoji skromnou kytičku k památníku těm, kdo tam tehdy skutečně byli a usměji se nad hrdiny poslední hodiny, kteří neměli odvahu přijít demonstrovat proti komunismu v době, kdy zde komunismus ještě skutečně vládl a kteří se stali o to vášnivějšími antikomunisty v době, kdy byl komunismus poražen.

Miloš Zeman

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZemanNaHrad.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

18:14 Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slovům Andreje Babiše.