Odhalila Nerudová: „Pavel a jeho muž v pozadí.“ Erik Best vytáhl

17.01.2023 4:44 | Komentář

Jakým směrem se budou ubírat předvolební kampaně Andreje Babiše a Petra Pavla před druhým kolem? Podle politického analytika Erika Besta již hodně prozradily první dny. Best zdůrazňuje, jak Fiala nechtěně svým prohlášením přihrál Babišovi další voliče. A jakou roli mohou ve volbách sehrát některé „šedé eminence” z týmu generála. Nechybí ani zmínka o Miroslavu Kalouskovi, který prý Pavlovi může pomoci stejně, jako „pomohl” Danuši Nerudové.

Odhalila Nerudová: „Pavel a jeho muž v pozadí.“ Erik Best vytáhl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novinář Erik Best

Po sobotním sečtení hlasů prvního kola voleb prezidenta začali dva postupující kandidáti Andrej Babiš a Petr Pavel odpočítávat dva týdny do finálového souboje, který se uskuteční 27. a 28. ledna.

Oba kandidáti si mezi sebou rozdělí zhruba 1,6 milionu voličů a v těchto dnech se naplno začínají rozjíždět kola té nejostřejší kampaně. Rozhodně není podle Erika Besta nic rozhodnuto, přestože již v sobotu po vyhlášení výsledků prvního kola některé televize měly připravené modely pro druhé kolo s jasnou predikcí vítězství druhého kola pro Petra Pavla.

„Mohl to být reálný odraz věcí v tu chvíli, ale do druhého kola zbývají ještě téměř dva týdny, hodně věcí se může změnit, oba kandidáti ještě rozjedou výraznou kampaň, budou nejspíš televizní duely a další věci. Babiš novou strategii kampaně zahájil ihned a jeho cílem je zřejmě znechutit voliče pětikoalice, aby nešli volit a zároveň motivovat voliče vlastní. Podobný bude klíč i pro Pavla, zachovat stávající voliče a získat nějaké navíc,” popisuje Erik Best.


Kolem Petra Pavla se více začíná mluvit o některých jeho spolupracovnících, například o Petru Kolářovi, který od počátku stojí u jeho kampaně, ačkoli není nikde veřejně uveden.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle kavárny, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 17.01.2023 10:35:31
když je někdo protizápadní, je automaticky proruský. Dobré vztahy musí být se všemi, napříč celou Zeměkouli. Západ ztrácí důvěru tím, jak se stává zvráceným, začíná připomínat Římskou říši před pádem. A k tomu mám vzhlížet?

|  7 |  0

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…