To chce talent, Fialo. Po volebním výprasku Petr Holec bez milosti

10.06.2024 0:06 | Komentář

Aby ve volbách tohoto typu tři strany koalice SPOLU prohrály s hnutím ANO takovým způsobem, to skutečně „chce talent", soudí komentátor Petr Holec. Petr Fiala podle něj předvedl takové ekonomické výsledky a ostouzení vlastních občanů, že se tomu nemůže divit.

To chce talent, Fialo. Po volebním výprasku Petr Holec bez milosti
Foto: Repro FCB
Popisek: Ve štábu ANO po vítězných eurovolbách

České eurovolby přinesly výprask menším stranám vládní koalice, senzační úspěch neparlamentní opozici, která získala třetí i čtvrté místo, a mezi dvěma lídry pořadí jasný rozdíl ve prospěch ANO. Seskupení SPOLU získalo dohromady šest europoslanců, o dva méně než při samostatných kandidaturách minule.

Neúspěch vládních stran kopíruje výsledky po celé Evropě, kde Emmanuel Macron po drtivé porážce od strany Le Penových rozpustil parlament a vypsal předčasné volby, anebo v Německu, kde všechny vládní strany prohrály nejen s CDU, ale i s „extrémně pravicovou“ AfD, kterou nechávají sledovat tajnými službami.

„I v Česku zvítězil hlas rozumu, demokracie a svobody, nedemokrati, populisti, extremisti, cenzoři a lháři z vládní pětikoalice jasně prohráli, i když to jejich světový lídr Petr Fiala jistě oslaví stejně hodnotově jako všechny ostatní volební prohry,“ říká pro ParlamentníListy.cz komentátor Petr Holec.

Ukázalo se podle něj, že „ani Češi nechtějí vládu podvodníků a lhářů, kteří se starají jen o Ukrajinu a v EU permanentně zrazují nejen naše národní zájmy, ale i vlastní volební sliby i programová prohlášení“.

Při nejvyšší účasti v historii eurovoleb skončilo na třetím místě seskupení Motoristů a Přísahy. Pod vedením výrazného Filipa Turka získali více než deset procent. Do štábu mu přišel pogratulovat i bývalý prezident Václav Klaus.

Hned za nimi skončila koalice STAČILO! kolem Kateřiny Konečné. Až pak další vládní strany, favorizovaní Starostové a tradičně sebevědomí Piráti, kteří budou mít jen jednu europoslankyni.

To hlavní se ale podle Petra Holce odehrává na špičce.

„Tři strany prohrají o čtyři procenta s jediným ANO, to chce talent a umění. Nebo spíš ekonomické výsledky Fialovy vlády a ostouzení vlastních občanů,“ říká.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdo volil Pětikolku?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevomen , 10.06.2024 9:03:30
To "nebyli mladí a vzdělaní", jak je často prezentováno. Podle volební mapy dostali hlasy tam, kde je nejvíc státních úředníků, různých politických neziskovek, státních firem a lidí, kteří se na nich přiživují. Ti nemají zájem něco měnit, ale většina voličů se začíná probouzet a vidí kam s Fialovou vládou spějeme.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…