„Zostuzení České republiky a jejích občanů!“ Komentátor sledoval premiéra Fialu na zahraniční misi

10.06.2022 16:21 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora si už lidé vyzkoušeli, jaký efekt bude mít zákaz prodeje nových aut na spalovací pohon. A to za covidu, kdy se „omezovala mobilita“. A pokud jde o to, že Evropská unie plánuje do vedoucích funkcí nacpat 40 % žen, usuzuje, že EU již začíná překonávat sovětské politbyro. Otřel se o návštěvu Petra Fialy u papeže a dar Jeho Eminenci. „Pan Fiala nám zapomněl říci, že je napůl taky premiérem Ukrajiny?“ ptá se.

„Zostuzení České republiky a jejích občanů!“ Komentátor sledoval premiéra Fialu na zahraniční misi
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Tak nám europarlament schválil zákaz prodeje nových aut se spalovacím pohonem od roku 2035. Ojetiny bude stále ještě možné používat. Myslíte si, že v roce 2035 snad nebudou už vozidla na naftu a benzín potřeba, nebo se europoslanci opět rozhodli poručit větru dešti?

Vzhledem k aktuálně dostupným technologiím, které jsou nám běžným lidem známy, pevně doufám a věřím, že i po roce 2035 budou takové automobily prodávány. Pokud ne a zároveň nebude veřejnosti uvolněn nějaký jiný funkční pohonný systém, vyjma elektromobility – jež je z hlediska kapacit a reálného využití zatím směšná – tak budou opět především řadoví občané čelit značným překážkám – ať už v rámci dalšího cenového nárůstu, nebo svobody pohybu. Tedy záměrnému a nucenému omezení mobility v první řadě. Tak jak si to lidé byli bezprecedentními svévolemi prakticky všech vlád nuceni vyzkoušet za PR covidu.

Demagogické proklamace o tom, ať jsme „zodpovědní“ a „ohleduplní“, mohou zůstat. Jen důvodem nebudou „první linie“, „zdraví našich babiček a dědečků“ a podobně, ale zdraví naší planety a s tím spojené zdraví nás všech. Opět jako vždy a za každé totality vše ve jménu dobra a blaha nás všech. Jen tak mimochodem, mám za to, že slušné a zodpovědné chování a úctu ke stáří i k naší Zemi snad má v sobě zakódovanou každý slušně vychovaný člověk. Ale ve dvou výše zmíněných případech, které slouží k řídicím procesům a ovládání mas, jde pouze o demagogické fráze, jež nás pomocí bezskrupulózního útoku na naši emoční, citovou stránku mají účelově nasměrovat a dostat tam, kde si přeje jistá skupinka samozvaných vyvolených. Takže je třeba umět kriticky rozlišovat a neskákat všemu hned na lep.

Kromě toho se europarlament shodl s Evropskou radou, že v podnikových radách velkých společností má být 40 % žen. Jak myslíte, že se s tímto požadavkem společnosti poperou? Budou při vstupu do místnosti paruky a řídicí pracovníci se budou střídat v tom, kdo se bude ten den „cítit ženou“?

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí
Život si cestu najde a společnosti se s požadavkem – po našem: nařízením – europarlamentu poperou. Některé uvědomělým přistoupením na čím dál slepější hru politbyra EU, které se svými „doporučeními“, nařízeními, a legislativními pamflety již snad překonalo toho času politbyro SSSR. Jiné si pomohou nějakou kličkou. S nadsázkou třeba tou, jakou říkáte vy. Z mého pohledu je drtivá většina jakýchkoliv kvót kontraproduktivní. V případě vynucovaného procentuálního zastoupení žen kdekoliv, a nemusí jít nutně jen o ženy, mám pocit, že jde de facto o jejich ponížení a degradaci – zejména těch schopných. Protože na vynucovaně zastoupené ženy pak lze nahlížet optikou, že pracovní místo nedostaly díky svým schopnostem a dovednostem, ale hlavním důvodem bylo jejich pohlaví.

V koalici je spor o Alianci pro rodinu. Olga Richterová obvinila tuto organizaci, že spolupracuje s polskou organizací, která měla být podporována Kremlem. Ovšem dotyčný článek, na kterém se toto tvrzení zakládá, musely polské noviny stáhnout a omluvit se za něj. A přidala se k ní i ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová. Věří snad v koalici všemu, když jde o Kreml?

Jak říkáte. Jakmile jde o kritiku Kremlu, Putina, ale i Čínu, Lukašenka, Írán či Asada, tak by výše zmínění uvěřili i čertovi neposkvrněnou duši. Bez ohledu na fake news a dezinformace, proti kterým výše zmíněné jinak vehementně bojují. Protože v jejich uvědomělosti nejde o kritické zamyšlení, reálné argumenty a kritické hodnocení situace z vícera stran, ale o slepou ideologickou pravověrnost. A to je vždycky nebezpečné.

Premiér České republiky Petr Fiala byl na audienci u papeže Františka ve Vatikánu. Kromě rodinné bible měl český premiér jako dar Františkovi předat ukrajinský vyšívaný šál s motivem holubice míru. Papeže rovněž pozval k návštěvě ČR. Co na to říkáte?

Velmi zarážející. Předpokládám, že bible coby dárek asi nebyla narážkou na jezuitské kořeny současné hlavy církve, jež je prvním jezuitou v tomto úřadu. Jinak mi přijde až hraničící se zostuzením či neúctou vůči České republice a jejím občanům, když tuzemský premiér na zahraniční audienci nepřinese dárek typicky ryze český. Nebo nám pan Fiala zapomněl říci, že je napůl taky premiérem Ukrajiny? Od počátku vládnutí současné garnitury, zejména pak od počátku války na Ukrajině mám neobytný pocit – a pokud vím, zdaleka nejen já – jako by aparát v čele s premiérem Fialou snad ani nebyl vládou pracující v zájmu a ve prospěch České republiky.

Piráti, STAN a část TOP 09 prosazují ve Sněmovně svazky stejnopohlavních párů. Jedná se o takzvané prázdninové „téma B“ pro ty, kteří už jsou unavení tématem Ukrajiny? Neriskují tím ovšem dotyční, že jejich koalice bude vypadat jako pytel blech, zvláště když se prezident nechal slyšet, že bude případný zákon vetovat?

Naše politické elity zřejmě také zjistily, že ukrajinská otázka a jejich bezmezná servilita v této oblasti už většině lidí leze krkem, tak ji malinko rozředí jiným kontroverzním tématem, které v případě potřeby na chvilku odvede pozornost médií a veřejnosti jinam. Jedno jako druhé jest však namířeno proti srdci, duši a tradicím naší republiky. Jinak myslím, že nijak zvlášť neriskují, protože navzdory prezidentskému vetu budou v očích mediálního mainstreamu opět zobrazováni jako hrdinové bojující za svobodu, demokracii a rovné podmínky pro všechny.

Když už tak mluvíme o prezidentech, Petr Pavel se konečně rozhoupal a oznámil, že chce jít do prezidentské volby. Naopak Andrej Babiš hodlá případnou kandidaturu oznámit co nejpozději. Čím to je, že se v Česku tak otálí? Myslí si snad kandidáti, že jejich čekání na výsledky průzkumů volitelnosti nikdo neprohlédne?

Že se bývalý kariérní komunista, což sám přiznává, a profesionální převlékač uniforem generál Petr Pavel bude hlásit o prezidentskou funkci, bylo evidentní od chvíle, kdy začala jeho mediální hvězda napříč mainstreamem stoupat. Což je už nějaký ten pátek. Po postrachu králikáren a akademickém úředníčkovi Jiřím Drahošovi nový kůň exdiplomata Petra Koláře sloužícího v žoldu kdoví koho. Andrej Babiš zatím strategicky vyčkává, rekognoskuje terén, ostatní kandidáty a neposkytuje prakticky žádnou munici svým soupeřům a drtivé většině mainstreamových médií. I to je myslím jeden z důvodů, proč je zdrženlivý ve svých slovech k ukrajinské situaci a v kritice současné Fialovy tragické nevlády. Odhaduju, že se o prezidentský post nakonec také přihlásí.

V USA explodovalo zařízení pro skladování a nakládání zkapalněného zemního plynu Freeport a oprava potrvá zřejmě tři týdny. Většina produkce přitom směřovala do Evropy. Nevrhá to stín na plány ČR a jiných států vykrýt výpadek zemního plynu z Ruska zkapalněným plynem?

Částečně jistě vrhá. Zkapalněný zemní plyn zřejmě nese určitá rizika, o nichž zřejmě v zájmu obecného blaha není veřejnost třeba ani úplně tak docela informována. Nicméně byznys je byznys a je třeba přesunovat prostředky evropských občanů do kapes amerických korporací. A k tomu se ukrajinsko-ruský konflikt náramně hodí.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…