Babiš má doma silné řeči, ale v Bruselu je v předklonu před Merkelovou a Macronem. Okamura připomněl také ostudu jménem Jourová

16.10.2020 7:43 | Zprávy

ROZHOVOR Babiš má doma silné řeči, ale v Bruselu je v předklonu před Merkelovou a Macronem, říká Tomio Okamura. A připomíná také ostudnou roli komisařky Věry Jourové. Zmínil také hlasování o „ideové policii EU“, která byla zcela bez zájmu schválena europarlamentem v minulém týdnu.

Babiš má doma silné řeči, ale v Bruselu je v předklonu před Merkelovou a Macronem. Okamura připomněl také ostudu jménem Jourová
Foto: Repro Youtube
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Evropská unie v poslední době ještě více tlačí na pilu ohledně „vlády práva“, jak je nazýváno dodržování hodnot, na kterých prý stojí Evropská unie. Co říkáte na tato „hodnocení“, které Evropská komise na jednotlivé členské státy vypracovává?
 
„Vláda práva“ je jenom klacek vedení EU na neposlušné členské státy Evropské unie, které chtějí hájit svou národní suverenitu a své křesťanské hodnoty, čili tento nástroj aplikuje Brusel hlavně na Polsko a Maďarsko. Je to jenom nová forma Brežněvovy „omezené suverenity“. Odmítáme diktát Bruselu a aby se Evropská unie vměšovala do vnitřních záležitostí států. Musíme se proti tomu společně s dalšími vlastenci Evropy bránit. 
 
Co říkáte na roli, kterou v těchto aktivitách sehrává česká eurokomisařka Věra Jourová? Souhlasíte s výzvou maďarské vlády, aby byla Věra Jourová z pozice místopředsedkyně Evropské komise odvolána?
 
Její role je ostudná a takto vystupovala proti našim spojencům z V4 již v minulém funkčním období Evropské komise. Premiér Andrej Babiš ji za odměnu znovu protlačil do Evropské komise, čímž poškozuje naše spojence z V4 – vlastenecké vlády Polska a Maďarska. Určitě by měla být odvolána. Paní Jourová je nominantem hnutí ANO a dělá za souhlasu pana premiéra vše možné proti České republice. Vykašlala se i na vyřešení dvojí kvality potravin, přestože to slibovala. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…