Dnes o střetech zájmů a svobodě projevu v ČT. Tomáš Vyoral a dvě jména: Železný, Witowská

03.07.2020 16:35 | Zprávy

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Dnešní zúčtování se věnuje zejména známým pracovníkům ČT Jakubu Železnému a Světlaně Witowské. Stranou ale nezůstávají další události tohoto týdne, zejména pak do ruda vytočený Vojtěch Filip poté, co aktivisté promítali hologram Milady Horákové na fasádu pražského sídla KSČM. Tomáš Vyoral navrhuje jít o ještě krok dál a promítat přímo na komunisty. Namátkou vybral současného ředitele ČT či význačného prezidentského kandidáta. Vyoral se věnuje také verdiktu nad Afričanem, který v Česku znásilnil 16letou dívku, za což dostal dvouletý trest odnětí svobody. Pozornosti komentátora neušel ani poněkud netradiční rozhovor Xavera Veselého s 19letým „chvilkařem" Radoslavem Sturmem, který sní o poslanecké lavici.

Dnes o střetech zájmů a svobodě projevu v ČT. Tomáš Vyoral a dvě jména: Železný, Witowská
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Od 1. července se opět mění pravidla pro užívání roušek na veřejnosti. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil, že v Praze už roušky zůstanou povinné jen v metru a při akcích nad sto lidí, plošná povinnost pak zůstává ve zdravotnických zařízeních. Na severu Moravy dochází ke zpřísnění podmínek v lokálních ohniscích. Co na tyto změny říkáte? Má ještě význam, aby někde lidé roušky nosili, když ve většině případů již povinné nejsou?

Mám pocit, že pan ministr si libuje v převypravování pohádek z per farmaceutických lobbistů a Svědků Covidových Maďara, Prymuly a dalších. Třeba Jak šlo Prymule do světa (a amerických médií), Tři zlaté vakcíny Prymuleho a Maďara, O zlaté roušce… Každý týden či dva  vystoupá před světla kamer, která se mu možná zalíbila v Superstar, a nám ovečkám blahosklonně se vší parádou sdělí, že nám daruje další svobodu: povoluje sundat roušky v bazénu, zatím teda jen pod vodou. Roušky mají dle mého význam maximálně tak v nemocnicích, domovech důchodů a podobných rizikových objektech, případně u lidí, kteří sami svobodně zhodnotí, že jsou nemocní a nechtějí nakazit ostatní.

Ale od začátku odmítám mít hadr na hubě kvůli viru s nejlepším PR na světě, který je jen prostředkem k řízené demolici ekonomiky, nárůstu zadlužení běžných lidí, firem i států vůči banksterům  a nástrojem k zavedení totalitních praktik za šíření strachu a paniky kvazi epidemiology. To bychom museli mít na hubě něco nonstop, neb PR Covid, nejsem teda geniální epidemiolog jako Prymule a Maďar, není jediným virem a nemocí, která kolem nás lítá. Navíc, jak se zatím ukazuje, pro průměrného zdravého jedince prakticky chřipečka.

Ještě krátce k Miladě Horákové. Co říct na slova předsedy KSČM Vojtěcha Filipa? Ten v reakci na promítání hologramu Horákové s nápisem „zavražděna komunisty“ na fasádu sídla KSČM v pražské ulici Politických vězňů uvedl toto: „Komunistická strana Čech a Moravy existuje od března 1990 a je to pravděpodobně nedostatek znalostí, že obviňují KSČM z něčeho, co nemohla nikdy spáchat.“

Na jednu stranu lze jeho slova chápat, nicméně už názvem, a předpokládám nejen jím, se KSČM k odkazu KSČ hlásí. Myslím, že moudřejší by bylo, pokud už se tak někdy nestalo, přiznat, že soudruzi třeba udělali chybu a distancovat se od takových praktik. Na druhou stranu mi promítání hologramu na fasádu sídla KSČM přijde trapné. Mohli by tak oni organizátoři třeba rozsvítit hologramy na všechny bývalé komunisty, to by mělo asi podobnou logiku. Třeba na ředitele ČT Dvořáka, na Rychetského, Pitharta, generalissima Pavla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…