Evropa patří Evropanům, nepřijmout ani jednoho ilegálního migranta, říká senátní kandidát za SPD Radek Vraj

26.09.2018 15:27

ROZHOVOR „Několikaleté sliby politiků vždy skončí u prázdných frází. Vlakové nádraží. Zase jen sliby politiků a nyní před volbami ‚lapačka‘ na voliče. Soužití s místní minoritou. Navrhl bych do správního zákona to, že za nájemníky zodpovídá majitel bytu. Po prokazatelném porušení občanského soužití typu rušení nočního klidu bude majitel sankcionován, tak jak při požití alkoholu při jízdě na kole do výše 50.000 Kč. Obchod s chudobou je špatně vypracovaný,“ vypočítává největší minusy Vsetína kandidát do Senátu za SPD Radek Vraj.

Evropa patří Evropanům, nepřijmout ani jednoho ilegálního migranta, říká senátní kandidát za SPD Radek Vraj
Foto: Archiv R. Vraj
Popisek: Kandidát do senátu za SPD Radek Vraj

Vaším velkým koníčkem jsou dostihy, byl jste i dostihovým trenérem, může se vám něco z tohoto sportu hodit v Senátu Parlamentu ČR, pokud budete zvolen?
 
Přál bych si, aby v Senátu panovaly mezi senátory natolik korektní vztahy, jako mezi lidmi pohybujícími se v dostihovém sportu. 
 
Vsetín, kde kandidujete, byl i díky hokeji významným sportovním městem na mapě České republiky. Myslíte, že se může na vrchol ještě vrátit?
 
V prvé řadě je potřeba vyzdvihnout Romana Zubíka. Bez něho a jeho peněz by tyto úspěchy nebyly. Mohl je utratit jinak, o to víc si ho vážím. O původu peněz nebudu polemizovat. Kdo nezažil atmosféru na Lapači při chorálu Vysoký jalovec, nepochopí, jak tyto úspěchy stmelily obyvatele Vsetína. Díky vedení hokeje v čele s Radimem Tesaříkem se tým zvedá a myslím, že nebude dlouhá doba, kdy se ve Vsetíně bude hrát extraliga.
 
Jak obecně vnímáte dotace do českého sportu, co je podle vás největší problém současného českého sportu?
 
Uvolněné peníze z rozpočtu by měly jít hlavně do rozvoje mládeže. Neměly by to být finančně náročné sporty jen pro děti bohatých rodičů.
 
A kde vidíte největší problémy Vsetína? Pokud byste se do Senátu dostal, co by bylo potřeba změnit?
 
Dopravní napojení na D 1. Situace je již kritická. Rychlostní silnice ze Vsetína končí u Jablůnky po 5 km. Několikaleté sliby politiků vždy skončí u prázdných frází. Vlakové nádraží. Zase jen sliby politiků a nyní před volbami „lapačka“ na voliče. Soužití s místní minoritou. Navrhl bych do správního zákona to, že za nájemníky zodpovídá majitel bytu. Po prokazatelném porušení občanského soužití typu rušení nočního klidu bude majitel sankcionován, tak jak při požití alkoholu při jízdě na kole do výše 50.000 Kč. Obchod s chudobou je špatně vypracovaný.
 
Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), za které kandidujete, se nejsilněji profiluje bojem proti migraci. Jak tento problém vnímáte vy osobně a jaký máte recept na jeho řešení?
 
Jednoduché řešení. Nepříjmout ani jednoho ilegálního migranta. Evropa patří Evropanům.
 
Máte nějaké konkrétní zkušenosti s migranty ve Vsetíně?
 
Ve Vsetíně nejsou. Máme zde ovšem letité negativní zkušenosti s příslušníky jistého etnika. Poznámka: Slovo cikán není označení hanlivé, je legální, v běžné mluvě používané; ale ten, kdo ho mediálně použije, tak je vámi, médii, označen za rasistu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…