Exmuslim: Halík plive na Duku a věřící křesťany označil za idioty, kteří nechápou význam hanobení Ježíše, a Čechy označil za fašisty, protože si dovolili ozvat se proti hanobení státní vlajky

01.06.2018 18:37

ROZHOVOR „Kdo protestuje, je dle Halíka blbec, jenž ničemu nerozumí. Kdo si dovolí dokonce postavit se proti tomu představení na jevišti, tak je neonácek. Halík dokonce plive na představitele katolické církve, kteří si dovolili ozvat se proti tomu představeni. Na koho asi plive? Na kardinála Duku. Přitom má pan kardinál pravdu. Ani komunistická diktatura, ani nacistická diktatura si nedovolila takto veřejně útočit na Ježíše,“ říká bývalý muslim, autor knihy „Islám a islamismus v České republice“ Lukáš Lhoťan.

Exmuslim: Halík plive na Duku a věřící křesťany označil za idioty, kteří nechápou význam hanobení Ježíše, a Čechy označil za fašisty, protože si dovolili ozvat se proti hanobení státní vlajky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lukáš Lhoťan

Co říkáte na prohlášení katolického kněze Tomáše Halíka, že divadelní představení urážející Ježíše Krista a hanobící vlajku České republiky je víceméně vlastně v pořádku a prostí věřící prostě jen nedokážou pochopit význam celého přestavení? 

Víte, pan profesor Halík musel být vystaven velice těžkému mudrování o tom, jak si neznepřátelit své obdivovatele z řad neomarxistů a lidí nenávidících křesťanství a zároveň se vysloveně nevyjádřit tak, aby nepopřel otevřeně učení katolické církve. Pokusil se o to tímto svým prohlášením, kdy vlastně věřící křesťany označil za idioty, kteří nechápou význam hanobení Ježíše a české vlastence označil za fašisty, protože si dovolili ozvat se proti hanobení státní vlajky.

Když si to jeho prohlášení přečtete pozorně, tak si můžete všimnout, že vlastně Halík skrytě vyhlašuje chování těchto rádoby umělců za správné a podporuje je v jejich hanobení Ježíše ve jménu vyššího zájmu. Myslím si, že to je bod zlomu, Halík totiž učinil něco neuvěřitelného a potvrdil tak svou příslušnost ke křesťanským neomarxistům a k nepřátelům evangelia schovávajícím se uvnitř církve.  

Nejsou to přece jen silná slova? Vlastně říkáte, že Halík dal najevo svou nevíru v evangelium

A co udělal jiného? Evangelium nás učí úctě k Bohu, k Ježíši, a Halík nás učí, že je správné urážet Ježíše ve jménu vyššího zájmu. Halík nás učí, že i urážet symboly českého státu a naši civilizace je správné, a naopak urážet nebo jen kritizovat takový islám, že je naopak špatné. A ještě se povýšenecky staví do role toho, který je morálně nadřazen „prostým věřícím“.

Přečtěte si, co Halík napsal, znovu. Kdo protestuje, je dle Halíka blbec, jenž ničemu nerozumí. Kdo si dovolí dokonce postavit se proti tomu představení na jevišti, tak je neonácek. Halík dokonce plive na představitele katolické církve, kteří si dovolili ozvat se proti tomu představeni. Na koho asi plive? Na kardinála Duku. Přitom má pan kardinál pravdu. Ani komunistická diktatura, ani nacistická diktatura si nedovolila takto veřejně útočit na Ježíše. To si dovoluje pouze současný neomarxistický režim s podporou takových duchovních jako je Halík. Jen čekám, kdy Halík založí po vzoru svých předchůdců kolaborujících s komunistickým režimem novodobé Sdružení katolických duchovních Pacem in terris 2.0. 

Podle Halíka je narušení divadelního představení projevem neonacismu a fašismu. Demonstrovat před divadlem je naopak projevem exhibicionismu...

A co asi tak může Halík říci jiného? Nehodlám soudit pana Halíka, to je na Bohu, ale pokud by svou víru myslel opravdu upřímně, tak by minimálně mlčel. A v lepším případě by demonstroval a přerušoval divadelní hru on sám. Jednak by tím splnil zákonnou povinnost bránit trestnému činu „podněcování k nenávisti vůči skupině osob“ nebo „k omezování jejich práv a svobod“. A také by tak splnil svou povinnost jako katolický duchovní, být první kdo bráni čest Ježíše.

Byť pochybuji, že naše soudnictví, již plně ovládnuté neomarxisty, tento zákon bude aplikovat na urážení a vyvolávání nenávisti ke křesťanství. Stačí se podívat na senátorku a exsoudkyni Elišku Wagnerovou, která se úplně rozplývá nad hanobením Ježíše v této divadelní hře a chová se přesně v duchu citátu: „Fašisté budoucnosti budou sami sebe nazývat antifašisty.“ Její nenávist k těm, kteří se postavili proti urážení Ježíše a české vlajky, je víc než viditelná.

K Halíkovi bych ještě dodal jednu věc. Jeho manifest odsouzení, neodsouzení či spíše podpory pro urážení Ježíše v brněnském divadle je plivancem na ostatky svatých křesťanských mučedníků, kteří zahynuli, byli mučeni a urážení pro Ježišovo jméno. Kdyby se apoštolové a jejich následovníci chovali dle představ Halíka, tak by obětovali pohanským bohům a uctívali římského císaře jako boha. Protože přece se nemohou stavět společenským požadavkům a mravům, že? A co jiného než uctívání falešného boha a akceptování ducha zla je akceptování takovýchto divadelních přestavení? Zde je dogmatika křesťanství stejná a jasná, ať jste katolík, pravoslavný, evangelík nebo gnostik – je to zlo. A toto zlo Halík filozoficky obhajuje... 

V tomto divadelním představení také vystupovali muslimové…

Muslimové? Jací muslimové? Takoví, co si na muslimy hrají, protože jejich prarodiče byli muslimy? Křesťané proti tomu divadelnímu představení protestovali, protože učení evangelia nedovoluje násilí, ale muslimové by takovéto muslimy urážející Ježíše měli rovnou zabít. Tak učí islámské právo šaría, protože muslim, jenž uráží proroky – a Ježíš je islámský prorok – tak takový muslim se dopustil odpadnutí od islámu a již není muslimem.

Jak byste závěrem zhodnotil samotnou kauzu tohoto divadelního představení? 

Víte, na první pohled může toto divadelní představení vypadat, že zapadá do vývoje české společnosti, kde je silně zakořeněn odpor k organizované církvi, ale není tomu tak. Češi sice nevěří církvím, ale věří v duchovní věci. Naprostá většina národa nejsou ateisté ve smyslu nevíry v posmrtný život a duchovno, ale jsou ateisté ve smyslu nevíry v organizovanou církev. Skutečných ateistů zde moc není. Češi také měli a mají respekt před vlastními symboly, jak vlajkou, tak symbolem Ježíše jako jejich historicko-kulturní identity. 

A to bylo vidět i na protestu před tímto zvráceným divadlem. Stali tam bok po boku. Křesťané, komunisté, nacionalisté, deisté, levičáci, pravičáci, prostě lidé. Lidé, jimž není lhostejno, co se děje. A to divadelní představení je ukázkou toho, proč dnes je Západ v morální krizi, proč vymírá, proč je Západ islamizován a proč jím pohrdají Rusové, Turci, Číňané a podobně. Společnost, jež nenávidí svou vlastni minulost, své symboly, svou víru, tak taková společnost nemá v přírodě a světě dlouhodobé místo a trvání a bude nahrazena jinou společností. A to je skutečný význam té divadelní hry – je to labutí píseň, umíráček této dnešní multikulturní neomarxistické Evropy. Poslední záchvěv mesianského hedonistického nihilismu, jehož projevem je neomarxismus, jenž chtěl vybudovat zvrácený ráj na zemi tím, že z člověka stvořeného k obrazu Božímu učiní zvíře ovládané svými nejtemnějšími pudy.

Lukáš Lhoťan je bývalý muslim a autor knih Islám a islamismus v České republice, Ježíš Kristus a islám či Arménský holocaust – Sto let od plánované genocidy arménského národa 1915–2015. Vydal také knihu Marek z Aviana – patron a štít Evropy, životopis duchovního obránce Středoevropanů před islamizací. Dříve redaktor košer finančního webu Shekel.cz. Nyní analytik Da Vinci Prague Institute, o. s. Od roku 1998 do roku 2010 byl spolupracovníkem předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 členem Muslimské obce v Brně, absolventem vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolventem studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…