Generál Šedivý odhazuje korektnost. Po útocích v Bruselu sdělil PL, co je špatně

23.03.2016 4:40 | Zprávy

ROZHOVOR "Selhává bezpečnostní politika Evropské unie, pokud vůbec nějaká existuje. Tohle bychom měli vzít v úvahu a celá slavná Evropská komise by se měla zamyslet nad tím, jestli tam vůbec mají co dělat. Už strašně dlouho přešlapujeme na místě a výsledky jsou tragické," říká v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz generál Jiří Šedivý, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky.

Generál Šedivý odhazuje korektnost. Po útocích v Bruselu sdělil PL, co je špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý náčelník Generálního štábu AČR Jiří Šedivý

 
V úterý 22. března 2016 opět zaútočili teroristé, tentokrát v centru Evropské unie, v Bruselu. Byl tento útok podle vás připravovaný delší dobu, nebo je to odveta za dopadení pařížského atentátníka Abdeslama? K jaké verzi se přikláníte?
 
Myslím, že to bylo připravováno už dřív. Zatčení Abdeslama mohlo jen urychlit realizaci. Dokonce i informace po jeho zatknutí mluvila o tom, že připravoval nějaké další údery. To znamená, že ten proces tam probíhal i v minulosti. 
 
Urychlit provedení mohla obava teroristů, že Abdeslam akci prozradí?
 
Třeba. Je to možné. Ale výběr míst i způsob provedení ukazuje, že příprava musela být mnohem delší než jen několik dní po Abdeslamově zatčení.
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…