I Havel selhal! Ladislav Větvička brání Nohavicu, má s ním příběh. A vážněji: Bakala, ,,korona" a o čem se mlčí

13.07.2020 11:57 | Zprávy

Vlnu negativních narážek na písničkáře Jarka Nohavicu nese nelibě i ostravský spisovatel, bloger a cestovatel Ladislav Větvička. Podle něj nám „děcka“ vysvětlují, jací by oni byli za normalizace hrdinové, a přitom tenkrát chodili do školky. „Mimochodem, Václav Havel na vazbu krátce po podepsání Charty také nevzpomínal v dobrém, protože pod nátlakem StB a bez informací zvenčí prakticky odvolal vše, co předtím zastával,“ uvádí Větvička k Nohavicově kauze s StB. Komentuje i „koronakrizi“ na Ostravsku a Karvinsku a sděluje, co místní lidi opravdu zajímá. A jde o jméno Zdeněk Bakala.

I Havel selhal! Ladislav Větvička brání Nohavicu, má s ním příběh. A vážněji: Bakala, ,,korona" a o čem se mlčí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Spisovatel, bloger, cestovatel Ladislav Větvička

Ládíku, Vy jste jeden z nejznámějších Ostravaků. A Ostrava, to je Jarek Nohavica. Ikona, Mistr, zpěvák a básník. Jak se Vám poslouchá, když o něm například Matěj Hollan říká, že je ,,zmrd”?

Děkuji za lichotku, jeden z nejznámějších Ostravaků, vy Pražáci to teda s námi venkovany umíte.

Říkáte "zmrd"?

Kdo čte mé blogy, tak ví velice dobře, že k expresivním výrazům nechodím daleko, zvláště, pokud mluvím o politicích, takže by mi to nemělo vadit. Jedna věc jsou ovšem blogy a jiná věc je rozhovor jako je třeba tento. Pokud bych si dovolil někoho označit způsobem, jakým se my Ostraváci obvykle bavíme jen mezi sebou, pak bych se hodně rozmýšlel a pravděpodobně bych taková slova nepoužil. Taková slova nemají ve veřejném prostoru co dělat. A ten Matěj Hollan, to je taky nějaký básník? Nic jsem od něj nečetl, ale básníci mají na takový styl právo, vzpomeňme třeba na Magora Jirouse nebo úžasného Záviše.

Ne, Matěj Hollan není básník, ale občanský aktivista. V letech 2014–2018 působil jakožto místopředseda politického hnutí Žít Brno ve funkci zastupitele města Brna a 3. náměstka primátora a zároveň též jako zastupitel Městské části Brno-střed. V roce 2018 již tyto mandáty neobhájil a posléze se stal ředitelem Asociace nestátních organizací působící v oblasti snižování rizik závislostí.

Aha, takže nula. Neúspěšný politik. Navíc občanský aktivista. A proč se o něm vůbec bavíme?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…