Když potentáti NATO vykládají krávoviny, musíme křičet. Ale ODS už se nakazila pravdoláskovním morem. Petr Štěpánek nám o půlnoci prozradil, koho bychom měli hnát svinským krokem

28.02.2015 23:59 | Zprávy

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Petr Štěpánek má v ODS pověst velmi rázovitého rockera a donedávna velmi svérázného stranického funkcionáře. K současnému vedení strany má ale velmi odměřený názor a naopak se názorově shoduje s některými členy, kteří se v poslední době, zejména v souvislosti s událostmi na Ukrajině, rozhodli ze strany vystoupit.

Když potentáti NATO vykládají krávoviny, musíme křičet. Ale ODS už se nakazila pravdoláskovním morem. Petr Štěpánek nám o půlnoci prozradil, koho bychom měli hnát svinským krokem
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek

Náš rozhovor vyjde o půlnoci ze soboty na neděli. Co v tuto část víkendu obvykle dělá Petr Štěpánek?

Jsem noční pták. Televize, počítač, knížky. Nebo jsem s Unisonem, mojí kapelou, na vystoupení.

Působíte v politice a přitom stále vystupujete s kapelou a držíte si rockerskou image. Je těžké zůstat v politice prostořekým rockerem?

S tím působením v politice vás musím trošku poopravit. Na všechny funkce jsem už před dvěma lety rezignoval, jsem jen řadovým členem ODS. Nikam se necpu, o nic neusiluju, nemusím taktizovat, nepotřebuju lézt komukoli do zadku. Užívám si luxusu absolutní ekonomické i politické svobody. Jsem glosátor, který jen bez obalu říká, co si myslí. I do vlastních řad. Ale kupodivu mám zřejmě víc posluchačů než někteří funkcionáři.

Rockerům bývá přisuzován přímočarý pohled na svět. Jak se takový člověk cítí v současném zmatení informací, kdy například o dění na Ukrajině dostáváme zcela protichůdné zprávy, ve kterých je prakticky nemožné se zorientovat? Máte nějakou radu, jak si z toho nepřeberného množství informací udělat názor?

Rocker se v tom zmatení cítí jako kdokoli jiný. Chce to čerpat z více informačních zdrojů a hlavně používat svoji vlastní hlavu. To znamená také přemýšlet, zda informace, které se nám někdo snaží natlouct do hlavy, vůbec mají elementární logiku. Nikdy bych nevěřil tomu, že pětadvacet let po sametu budou média tzv. hlavního proudu stejnou propagandistickou troubou, jako byla ta předlistopadová, ale je to bohužel tak. Jen s opačným znamínkem. Zaplať pánbůh za internet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…