Lidový obéza v rudém svetru a jeho chujoviny. PR slušnost Drahoše a generála Pavla. Silvestrovský speciál Tomáše Vyorala

01.01.2021 15:26 | Zprávy

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Tentokrát komentátor Tomáš Vyoral nebilancuje týden, ale celý rok. A činí tak s porcí silvestrovské nadsázky.

Lidový obéza v rudém svetru a jeho chujoviny. PR slušnost Drahoše a generála Pavla. Silvestrovský speciál Tomáše Vyorala
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Tomáši, tentokrát nám naše tradiční týdenní shrnutí připadlo na silvestra. Je tedy celkem přirozené, že budeme bilancovat. Jaký byl podle vás onen končící rok? Co jsme se letos naučili o politicích a o sobě samých? Jak si podle vás s nástrahami roku 2020 poradili obyčejní Češi?

Poradili jsme si tak, jak jsme mohli a uměli. Ukázali jsme, že když jde do tuhého – nebo to tak alespoň vypadá, pořád máme šikovné české ručičky, selský rozum, srdce na svém místě a umíme improvizovat. Alespoň většina. Také, alespoň si v to doufám věřit, jsme opět dokázali, že umíme číst mezi řádky, což je dáno i naší historickou zkušeností, a že všichni nenaskakujeme na prorežimní propagandu goebbelsovského střihu. Bez přehánění.

Většina z nás chce přeci jen slušně žít, přičemž s PR slušností pánů Drahoše, Fialy, Halíka či generála Pavla to nemá nic společného. Většina z nás chce pracovat, jak umí, vychovávat děti, scházet se s rodinou a s přáteli nebo si zajít do hospody. Třeba zanadávat s chlapama. Což je pro výše zmíněné nežádoucí.

A co ta již nakousnutá „vrchnost“?

O naší vrchnosti jsme se mohli víc než kdy dříve dozvědět, že pro drtivou většinu z nich jsou zájmy České republiky ukradené. Že drtivá většina je za mrzký peníz – obrazně řečeno, pro nekritickou úctu k současným imperátorům a kvůli vlastní méněcennosti jen lokaji, papoušky a čtecími zařízeními typu Metnar 0.0 či Blatný 0.1.

Kdo z politiků v roce 2020 zazářil, ať už jakkoli?

Svůj standard si drží Andrej Babiš. Nejprve zazářil a posléze přepálil svou rudosvetrovou pseudolidovost svazák Aspen Institutu Hamáček. Zejména u lidí, kteří tohoto neinteligentního obézu neměli příliš prokouknutého. Za což nemohou oni, protože na rozdíl od něj se musí živit slušnou prací a nemají čas na chujoviny, jako je sledování jeho.

Zprvu také zazářil údajný nepolitik, ale jinak nad politiky čnící obsesivní tunelář a psychopat, který by nechal bouchat jaderné elektrárny – Reinhard Prymula. Chvíli vypadal, že snad rozumí epidemii, ale podobně jako Hamáček to přepálil. S tunelováním, lhaním, arogancí a sebevědomím. Nicméně, zřejmě jsou za ním velké páky a navzdory tomu, že by měl být dávno minimálně v teplákách, dostává prezidentské metály a stále se střetem zájmů jemu tak příznačným se motá okolo farmaceutické lobby a plní si nenasytné škraničky a kapsičky.

Do popředí se nebývale dostali Piráti, ale nejsem si jistý, že by nějak zvlášť zazářil Ivan Bartoš. Spíše slepý mezi slepými, a hluchoněmými k tomu, králem.

Zářil zcela jistě i Pavel Novotný z ODS, který si – stejně jako jeho bezpohlavní rádoby předseda Fiala – neuvědomuje, že v politice negativní reklama není úplně tak reklama. Dobře jim tak.

Zapomněl-li jsem na nějaké zářící hvězdy, tak se omlouvám. Jakkoliv je to smutný odraz nás samých a naší společnosti, většina z výše zmíněných září negativně.

Co vás osobně v roce 2020 nejvíce překvapilo, ať už v dobrém, či ve zlém?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…