Majerová nekompromisně o manželství pro všechny i radnicích pod taktovkou ODS a ANO

23.10.2022 8:55 | Rozhovor

„To, že nějaký gauner či psychopat někoho zavraždí, určitě neznamená, že manželství je pro všechny,“ komentuje nedávný incident v Bratislavě Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory, podle které je česká i slovenská společnost k sexuálním menšinám už dávno příkladně tolerantní. „Tihle aktivističtí křiklouni dělají své věci medvědí službu. Stále totiž buší na vrata, která jsou už dávno otevřená,“ dodává Majerová, která se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjádřila také k protivládním demonstracím. „Jestli někdo chce mrznout pro něčí velmocenské zájmy a hloupé zelené ideologie, je to jeho věc, ať klidně zmrzne, ale nás ostatní ať do toho netahá. Čeští politici by tu měli být od toho, aby se na prvním místě starali o zájmy, zdraví a blahobyt vlastních občanů,“ dodává Majerová.

Majerová nekompromisně o manželství pro všechny i radnicích pod taktovkou ODS a ANO
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

Nejen Slovenskem otřásla brutální vražda dvou mužů, která byla motivována nenávistí k LGBT komunitě. Co si o tomto skutku, který slovenská policie označuje za terorismus, myslíte?

Strašná je každá vražda, ať už je motivovaná jakkoli. Životní zkušenost mi ale říká, že jsem raději opatrná, když se nějaký kriminální čin stane záminkou k politické kampani. To, že nějaký gauner či psychopat někoho zavraždí, určitě neznamená, že manželství je pro všechny či něco podobného a že ti, co si to nemyslí, se mýlí, ba dokonce, že to jsou nepřátelé společenského pokroku. On to totiž není pokrok, ale slepá ulička.

Ihned po incidentu se hněv slovenské veřejnosti obrátil také proti politikům, kteří podle některých svými vyjádřeními podněcovali nenávist vůči těm, kteří zastávali jinou sexuální orientaci. Je podle vás tato kritika na místě?

Ano, to je přesně to, o čem mluvím. Myslím, že česká i slovenská společnost je k sexuálním menšinám už dávno příkladně tolerantní. Tihle aktivističtí křiklouni dělají své věci medvědí službu. Stále totiž buší na vrata, která jsou už dávno otevřená.

Jako poslankyně jste patřila k těm, kteří v českém parlamentu hájili tradiční rodinu a odmítala jste podpořit manželství pro všechny. Když sledujete dění na Slovensku, není podle vás přeci jen na místě přehodnotit přístup k LGBT komunitě? Např. i prezidentský kandidát, senátor Pavel Fischer již uvedl, že by zákon o manželství pro všechny coby prezident podepsal.

Prezidentský kandidát Pavel Fischer se tak akorát zesměšnil. Pokud je takhle konzistentní i v názorech na jiné věci, tak nás Bůh ochraňuj, aby se tahle názorová korouhvička stala hlavou státu. Na mých názorech, že manželství je svazkem jednoho muže a jedné ženy, se nic nemění. A na našem přístupu k LGBT komunitě není také třeba nic měnit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…