Muslimští migranti jsou hrozbou. Nulová tolerance. Jiná kultura, natož takto militantní a štítící se práce, je neakceptovatelná, rozjel se spisovatel

26.02.2018 17:42 | Zprávy

ROZHOVOR "Sociální demokraté dlouhodobě nemají co nabídnout voličům. Jejich šance do budoucna je mizivá. Nejsou atraktivní," mysli si v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz liberecký spisovatel Egon Wiener, jemuž v květnu vychází nová kniha Za okny jsou Sudety. Vyjadřuje se i k migraci. "Muslimští migranti jsou hrozbou zániku dnešní Evropy. Někam budou muset jít. Jediná cesta je vrátit je, odkud přišli - nulová tolerance. Jiná kultura, natož takto militantní a štítící se práce, je neakceptovatelná," domnívá se.

Muslimští migranti jsou hrozbou. Nulová tolerance. Jiná kultura, natož takto militantní a štítící se práce, je neakceptovatelná, rozjel se spisovatel
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Před nedávnem měla volební sjezd ČSSD. Nejstarší česká strana se za čtyři roky z velké strany stala malou. Proč podle vás? Může za to bývalé vedení Bohuslava Sobotky? 

Sociální demokraté dlouhodobě nemají co nabídnout voličům po obsahové stránce i po stránce osobností. Jejich zástupce nebylo slyšet ani vidět doma i v Bruselu. Celá desetiletí existence strany jsou málo revoluční, jejich program příliš podobný ostatním. Bohuslav Sobotka rozhodně nepatřil k nejhorším vůdcům strany. Jejich šance do budoucna je mizivá. Nejsou atraktivní.

Po parlamentních volbách jste napsal, že ANO je sice neplnoletou, ale bohatou nevěstou, která si může vybírat ženicha. Jakého si podle vás nakonec vybere? Jak to dopadne s vládou? 

ANO v čele s Babišem a nikdy jinak... Pokud bude Babiš odsouzen, vláda se rozpadne. Dnes Babiš neustoupí a s ním povládne ČSSD za podpory komunistů. A povládnou dobře.

Před pár dny se rozhořela debata o táboře v Letech. Co si o tom myslíte? 

Protektorátní vláda Čech a Moravy zřídila, jistě na doporučení protektora, tábor pro práce se štítící, kde pořádek udržovalo české četnictvo. Od roku 1942, kdy Němci přijali usnesení o likvidaci cikánů v Osvětimi, stále hlídali čeští četníci tábor, kam za muži přišly i ženy a děti. Na poměrech vně tábora měli svůj podíl ti, co vězně v okolí zaměstnávali - čeští podnikatelé, především Schwanzenbergové. Šlo zprvu o pracovní tábor, později internační pro cikány - shromaždiště před odjezdem do Osvětimi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…