Pekarová řečnila na Tchaj-wanu. A mezitím v Bruselu... Nedostala „notičky“ včas, soudí pozorovatel

31.03.2023 16:54 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Sportovci nemohou za zájmy a činy svých vlád a elit. A pokud ano, pak by třeba ti američtí měli vzhledem k agresivitě svých vlád utrum už na věky věkův,“ komentuje Tomáš Vyoral kauzu sportovce a vojáka Davida Svobody. Slova ministryně Černochové pak jen dokazují, že svoboda názoru platí do té doby, než je názor odlišný. Vyoral nezapomenul ani na J. X. Doležala a Dominika Haška. A mladou antropoložku, která nasekala 100 000 Kč dluh a nechce se jí platit...

Pekarová řečnila na Tchaj-wanu. A mezitím v Bruselu... Nedostala „notičky“ včas, soudí pozorovatel
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Ela Plíhalová, antropoložka, sepsala pojednání o tom, jak se dluhy mají odpouštět, ve kterém dala dohromady svůj stotisícový dluh, vzniklý vlastní blbostí a snahou podvést majitele bytu, Hru o trůny, sociologa Daniela Prokopa a svou oblíbenou literaturu, aby nakonec došla k závěru, že by jí dluh měl majitel bytu odpustit, protože má pasivní příjem z těchto čtyř bytů. Je lepší se smát, nebo plakat?

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí
Smáli bychom se, kdyby to nebylo k pláči. A kdyby ve světě, v němž žijeme, lidé typu Plíhalové nebyli mediálně i politicky protežování. Z toho, co jste zmínil výše, mi to přijde trochu ve stylu antropoložka Plíhalová vařila dort jak pejsek s kočičkou, narvala do něj všechno možné, na co si vzpomenula, aby jí z toho zcela v rozporu se vší logikou a selským rozumem vyšel vytoužený výsledek, aby ona a jí podobní nemuseli platit dluhy, které nasekali. Plíhalová se snad ještě zapomněla opřít o nějaké nadbožské moudro soudruha Halíka a Václava Havla. To by tomu dodalo ještě další rozměr. Navíc, jak známo, Havel byl co do absurdních dramat docela slušný autor. Dluhy jsou od toho, aby se splácely, nikoliv aby se odpouštěly a dlužníci je mohli zvesela nasekávat dál do nekonečna.

Pětibojař, člen Českého olympijského výboru David Svoboda v ČT řekl, že by účast Rusů a Bělorusů na nadcházející olympiádě měla být povolena. A hned se na něj vrhla celá kavárna včetně ministryně obrany Černochové. Přitom Svoboda byl pouze opatrný ve svém úsudku. Jaký máte názor na účast sportovců vy?

Sportovci nemohou za zájmy a činy svých vlád a elit. A pokud ano, pak by třeba ti američtí měli vzhledem k agresivitě svých vlád utrum už na věky věkův. Co se týká dobroserů a eurosvazáků z našeho rybníčku typu Černochové, tak ti jen potvrzují ono okřídlené heslo: V naší liberální demokracii má každý právo na svůj názor, ale třikrát běda, jakmile je jiný než ten náš. Všeříkající o mediálních pologramotech je pak příspěvek feťáka a dlouhodobého propagátora drog J. X. Doležala v pamfletu Forum24, kde dokonce vyzývá k postavení Davida Svobody před soud. To je panečku „demokrat“! Rozdíly mezi takovýmito demokraty, komunisty či fašisty bychom hledali jen pomálu. Zajímavé taky je, jak se často k této problematice vyjadřuje třeba toho času nejlepší brankář historie Dominik Hašek, který si zaprvé v Rusku přišel na slušné peníze a za druhé vesele chytal v NHL, když USA humanitárně – jak taky jinak, že? – bombardovaly kde koho. Tam problém nikdo neviděl ani z rychlíku. Statisíce, nebo spíše miliony mrtvých v Afghánistánu, Iráku, Libyi, Sýrii, Srbsku… A tehdy nikdo v uvozovkách nehnul ani brvou. Sankce, soudy za válečné zločiny, odsouzení invazí? Tehdy nula. Teď z nuly na sto. Nechť si to každý čtenář přebere sám.

Na demonstraci odborářů promluvil Andrej Babiš. Ovšem neřeší se jeho slova, řeší se, že měl na sobě bundu Prada za údajně 130 000, což se nakonec ukázalo jako dezinforamce. Jsou snad odpůrci Babiše nespokojení s tím, že mu jeho příznivci nezávidí?

Tonoucí se stébla chytají. Nenašli-li nic kritizovatelného na Babišových slovech, pak jim posloužilo to, co měl na sobě. Kdyby došel v něčem obyčejném, najdou si kritici něco jiného, případně mu budou kritizovat ono obyčejné ustrojení. Na druhou stranu není dle mého od Babiše úplně rozumné nosit na odborářské demonstrace, případně na demonstrace spojené s chudnutím obyvatelstva hadry za desítky tisíc. Je-li tomu tak.

Na radě ministrů byl schválen zákaz nových aut se spalovacím motorem (na obyčejný benzín) do roku 2035. K tomu se řeší kontroverzní norma Euro 7. Dohromady to vypadá, že levná auta budou minulostí. Plánujete si pořídit investiční Fabii?

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38685 lidí
To zatím neplánuju, ačkoliv to možná investice špatná nebude. Víte, jakkoliv tady dlouhodobě je zájem ze strany majitelů klíčů a jejich mopslíků na vrcholných politických pozicích o omezení mobility obyvatelstva, zbavení posledních zbytků soukromého majetku, a tak dále, s čímž zákaz spalovacích motorů souvisí, tak slovy klasika: Žádný plán zcela nevyjde. Do roku 2035 je dlouhá doba a uvidíme, co se mezi tím uděje. Jako typický příklad nám může posloužit koronavirový fašismus, o němž jsem byl přesvědčen, že se ho už prakticky nezbavíme. A vidíte, mávnutím proutku a ruskou invazí na Ukrajinu je s „nejděsivější“ nepandemií v naší novodobé historii prakticky amen. Přitom jsem si nevšiml, že by Putin dostal metál za vymýcení covidu tak, jak je dostávali plnými hrstmi zkorumpovaní bezpáteřní křiváci typu Prymulů, Maďarů a spol. Svědci covidovi s r.o.

Markéta Adamová Pekarová odletěla na Tchaj-wan a v tamním parlamentu ujišťovala, že „my jsme s vámi, protože vy jste s námi“. Včera ovšem předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová prohlásila, že vztah EU a Číny je jeden z nejkomplikovanějších a nejdůležitějších. Je prý potřeba udržet „diplomatickou stabilitu“ a komunikaci s Čínou. Prohlásila, že EU nechce přetrhat obchodní styky s životně důležitým obchodním partnerem. Jak se s tím prounijní TOP 09 a její předsedkyně asi popere?

Ona už to zvládne. To bych se nebál. Zdá se, že občas se notičky mění za pochodu, případně nedorazí k jistým méně významným lokajům včas. Nicméně tihle bezpáteřní a bezcharakterní lokajové na klíček, který jim natáčí božstvo z Brusele, Washingtonu či Berlína, kličkovat umí na jedničku s hvězdičkou. Navíc mají v zádech nekritickou podporu drtivé většiny mainstreamových médií. A jak známo právě média vytvářejí či zkreslují realitu a manipulují veřejným míněním tím směrem, který je pro daný režim žádoucí.

Na Ukrajině se ztratil a zase našel český dobrovolník. Ovšem v mezičase se ukázalo, že dotyčný na fotkách z minulosti hajluje, drží pizzu s hakenkreuzem a podobné kratochvíle. A dokonce se tato informace objevila i v českých médiích. Jsme snad nějak blíže poznání, že konflikt na Ukrajině není zdaleka tak černobílý, jak se prezentuje?

Že nic není černobílé, tím spíš žádný konflikt, ví drtivá většina obyčejných slušných lidí navzdory jakékoliv mediálně-politické propagandě. Možná k tomuto poznání postupně dospějí i pologramoti z mediálního mainstreamu. A myslím, že pro většinu lidí nebylo potřeba ani onoho příkladu českého dobrovolníka. Navíc z jednoho případu těžko vyvozovat závěry.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Omluva Davida Svobody byla potupná , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 31.03.2023 17:57:43
Jak hluboko musí člověk klesnout, aby neztratil jméno. Kvůli takovým zfetovanému odpadu jako Doležal nebo Hašek.

|  16 |  1

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…