Petr Hampl: To je děsivá amorálnost, nemá obdoby. Čeští občané to zaplatí životy. Darmošlapové žijící z našich daní otevírají dveře drancujícím hordám, jež nás zotročí

04.06.2015 15:32 | Zprávy

ROZHOVOR Sociolog Petr Hampl odráží argumenty zastánců imigrace a kvót na uprchlíky. Podle něho desetitisíce Čechů mohou imigraci zaplatit svými životy. Upozorňuje na kriminalitu imigrantů, islámský terorismus, znásilňování žen. Podle něj nejde o ubohé uprchlíky, ale o kolonisty, jež lze přirovnat ke kolonistům, kteří před staletími dobývali Divoký západ. Jedou vytlačit nebo zotročit dosavadní obyvatele, tedy nás, a nahradit jejich kulturu kulturou islámskou.

Petr Hampl: To je děsivá amorálnost, nemá obdoby. Čeští občané to zaplatí životy. Darmošlapové žijící z našich daní otevírají dveře drancujícím hordám, jež nás zotročí
Foto: David Hora
Popisek: Sociolog Petr Hampl na besedě v Českých Budějovicích

Autoři petice včetně biskupa Václava Malého a starosty Prahy 7 Jana Čižinského z KDU–ČSL vyzývají premiéra Sobotku, aby podpořil kvóty na imigranty a aby ČR přijala uprchlíky. Argumentují tím, že „naše země se chce zapojit do struktur Evropské unie jako stát rovnocenný ostatním vyspělým zemím. Proto se domníváme, že bychom měli přijmout svůj díl odpovědnosti za řešení obrovské humanitární katastrofy, kterou v současné době jsou nuceny řešit naše partnerské země... Je odpovědností naší vlády, jak se zachová: zda bude nadále podléhat iracionálním obavám části veřejnosti a přejímat xenofobní postoje, nebo sama učiní potřebné kroky, aby naše společnost byla schopna přijmout lidi, kteří pomoc v tuto chvíli potřebují. Navíc s postupující globalizací není současná vlna migrace přechodným jevem, ale pravděpodobně dlouhodobým trendem. Je však velký rozdíl, zda bude probíhat živelně, nebo řízeně v rámci spolupráce států Evropské unie.“ Co říkáte těmto argumentům?

Lidé, kteří to podepisovali, dobře věděli, že mezi těmi, jež nesprávně nazývají uprchlíky, jsou vmícháni bojovníci Islámského státu a že sem nepřicházejí s dobrými úmysly. Přesto o jejich příchod usilují, i když vědí, že desetitisíce jejich spoluobčanů to mohou zaplatit svými životy. To je tak děsivá amorálnost, jaká v moderních českých dějinách nemá obdoby. Můžeme snad k tomu přirovnat jen jednání lidí, kteří udávali za protektorátu, a to ne ze strachu, ale pro finanční prospěch.

Ti lidé by klidně doporučili odpálení jaderné nálože v Praze, kdyby měli naději, že na tom vydělají. Doporučuji čtenářům ParlamentníchListů.cz, aby se podívali na seznam signatářů a zejména čím se ti lidé živí. Méně než desetina z nich žije z práce. Naprostá většina jsou darmošlapové žijící z našich daní. A to je ve skutečnosti jejich celá motivace – vytáhnout z kapes svých spoluobčanů ještě víc peněz. Účast biskupa Malého nebudu komentovat, věřím, že katolická církev má své mechanismy, jak taková selhání řešit.

Podle autorů petice „velká část běženců ale prchá v situaci, která je přímo ohrožuje na životě – utíkají před válkou a represivními režimy, před nimiž chtějí uchránit sebe, své blízké a v první řadě své děti. Už dávno byli donuceni svůj domov opustit.“ Co si myslíte o tomto?

Nevím, jestli autoři petice schválně lžou nebo zda jsou tak líní, že si nedali práci zjistit ani základní fakta. Ve skutečnosti jde o kolonisty, jež lze přirovnat ke kolonistům, kteří před staletími dobývali Divoký západ. Jedou vytlačit nebo zotročit dosavadní obyvatele, tedy nás, a nahradit jejich kulturu kulturou islámskou. Naši křesťanskou i sekulární kulturu pokládají za méněcennou, stejně jako pokládají za méněcenné nás. Uprchlíků je jen nepatrná část. Ti se mají zastavit v první bezpečné zemi, tedy v Turecku. Není žádný důvod, proč by měli jezdit do České republiky.

Co říkáte na argumenty, že máme povinnost přijímat uprchlíky z Afriky, protože za dob komunismu české emigranty přijímaly západní země?

Další naprosto nehorázná lež. Kolika znásilnění se dopustili čeští exulanti po roce 1968 v Rakousku, když tam utíkali? Kolika vražd se tam dopustili? Kolik non-go zón, kde vládne zločin, vytvořili uprchlíci z komunistického Československa v západní Evropě? Současnou vlnu bychom měli spíš přirovnávat k příchodu nacistické armády v roce 1938.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…