Pravičák Simkanič: Šílená švédská trojka Bakala-Sobotka-Pokorný premiéra zničí

23.05.2014 13:40

JINÝMA OČIMA Předseda strany Česká pravice Michal Simkanič vysvětluje, proč by občané neměli jít k eurovolbám. EU podle něho škodí naší zemi, je nedemokratická a stále více se v ní podle něho projevují totalitní prvky. Václav Klaus podle něho podpisem Lisabonské smlouvy selhal. A vazba premiéra Bohuslava Sobotky na podnikatele Zdeňka Bakalu a právníka Radka Pokorného kvůli kauze OKD ho podle něj zničí.

Pravičák Simkanič: Šílená švédská trojka Bakala-Sobotka-Pokorný premiéra zničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Simkanič

Vy jste napsal, že byste lidem doporučil, aby nešli k volbám do Evropského parlamentu. Proč?

Tato organizace s názvem EU se dnes dostala do pozice, kdy je vyloženě nepřátelská českým národním zájmům a kdy škodí naší zemi a našim občanům, a to jak v politické, tak i hospodářské oblasti. Mám pocit, že se tu hraje mediální hra, že v eurovolbách půjde o souboj eurofanoušků a euroskeptiků. Ale on může existovat i euro-odpor a já očekávám, že tento euro-odpor projeví ve volbách minimálně 70 procent spoluobčanů tím, že nepřijdou k volbám do Evropského parlamentu. Je to podle mě ten nejlepší postoj, který se dá zaujmout. Jestliže nesouhlasím s existencí něčeho, tak do toho nebudu kandidovat, nebudu do toho volit a budu to bojkotovat.

Vy jste přirovnal Evropskou unii k RVHP. V souvislosti s ratifikací Lisabonské smlouvy jste zmínil paralely Berlín 1939, tedy vznik Protektorátu Čechy a Morava, Moskva 1968, tedy okupaci sovětskými vojsky a vojsky varšavské smlouvy, a Lisabon 2009, tedy ratifikaci Lisabonské smlouvy, která významným způsobem omezila suverenitu České republiky. Myslíte si tedy, že má EU v sobě nedemokratické totalitní prvky?

Ona k těmto prvkům nepochybně míří a pozorujeme to v přímém přenosu. Krachující systém se vyznačuje tím, že má snahu expandovat a má snahu přitvrzovat vnitřní pravidla. O tom, že v EU jsou jasné socialistické prvky a prvky centrálního plánování, o tom není sporu. Přerozdělování, násilné zavádění eura v různých zemích, kde euro likviduje ekonomiku těchto zemí, to že teď to na chvíli utichlo, neznamená vůbec nic. To je řízená strategie rádoby šéfů EU, aby byl klid před volbami, bezprostředně po nich se všechny tyto průšvihy projeví s daleko větší silou.

A pokud jde o paralely s naší historií, tak tam se samozřejmě poněkud lišily režimy a ideologie, ale společné tomu všemu bylo, že jsme přišli o suverenitu a demokracii, jak za nacismu, komunismu i v EU. Obávám se, že máme tragické dějinné zkušenosti selhání našich politických vůdců, protože byť to jsou jiné kontexty a jiné situace, tak si opravdu za tou řadou Berlín 1939, Moskva 1968 a Lisabon 2009 stojím. Vždy do některého z těchto měst přijel nějaký náš potentát, který nechtěl nic podepsat a ratifikovat, ale nakonec usoudil, že musí. To není nic jiného než osobní selhání toho člověka, to je zpronevěření se sama sobě, svým voličům a svému národu. Je tak trochu neštěstí, že si do svého čela volíme takovéto lidi. Politik se nesmí zpronevěřit sám sobě a pak se nezpronevěří ani své službě občanům.

Myslíte si, že tehdejší prezident Václav Klaus také selhal, když tu Lisabonskou smlouvu, byť nerad, nakonec podepsal-ratifikoval?

Já ho nadále mám ve velké osobní úctě, ale obávám se, že toto bylo jeho osobní selhání. On to nakonec i sám přiznává.

Když jste hovořil o totalitních nedemokratických prvcích EU, není to i tom, jakým způsobem byla přijata Lisabonská smlouva, tedy evropská ústava číslo 2. Tedy, že Francie a Nizozemí odmítly v referendu evropskou ústavu. Pak se přišlo s Lisabonskou smlouvou, která měla jinou formu, ale stejný obsah jako evropská ústava, a ve Francii a Nizozemí se již pro jistotu referenda nekonala a Irové byli donuceni hlasovat v referendu znovu, dokud neřekli ano...

To jsou zcela očividně nedemokratické prvky a není pak divu, že klesá důvěra občanů v EU, když je takto někdo podvádí a činí na ně nátlak. Je to druh mediálně-politického manipulativního násilí. Jak jsem mluvil o tom přitvrzování, tak to vidíme i navenek, kdy nepochybně hlavním rozpoutavatelem ukrajinské krize byla Evropská unie a dnes od Ukrajinců dává zbaběle ruce pryč a naprosto neví, jak má situaci řešit a dělá, jako že se nic neděje.

Vy jste také napsal, že když už někdo k volbám do Evropského parlamentu půjde, tak nejlepší možností je volit Svobodné. Proč si to myslíte?

Jsem bytostný demokrat a samozřejmě respektuji názory všech spoluobčanů a že každý smýšlí poněkud jinak. Poměrně silný spojenecký proud k euro-odporu, který se nazývá euroskepticismus, je zcela nepochybně legitimní a myslím si, že jediným skutečně autentickým zástupcem tohoto názoru jsou právě Svobodní. Oni jsou jedinou zárukou toho, že oni se budou aspoň snažit usměrňovat a brzdit ty šílené procesy, které v Evropské unii probíhají.

Rovněž jste napsal, že nechcete ještě odepisovat ODS. Proč podle vás není ještě na odpis?

Já znám mnoho lidí a jsem velmi aktivní člověk, který se permanentně pohybuje po republice. Proto si troufám říct, že minimálně osmdesát, možná devadesát procent členské základny ODS jsou slušní, pracovití, poctiví lidé. Bohužel si ale několik let po sobě volili čím dál tím horší vedení, čím dál tím horší reprezentaci. Že tam je řada slušných lidí je pro mě hlavní důvod, proč bych byl nerad, aby tato strana byla odepisovaná. Pokud jsem jasně naznačil, že největší naději pro novou českou politiku vidím ve Straně svobodných občanů, tak platí, že se vždy nějaký spojenec hodí a nevidím nikoho jiného než ODS.

Nevidíte ale problém v tom, že eurokandidátku ODS vede její první místopředseda Jan Zahradil, který vyjednal Lisabonskou smlouvu jako šerpa, v ODS prosazoval přijetí Lisabonské smlouvy, podobně byl členem Grémia ODS, když poslanci v době Nečasovy vlády hlasovali pro Evropský záchranný mechanismus, který nás zavazuje zaplatit 350 miliard do Bruselu – a proti tomu nijak nevystoupil. Stejně tak ODS ve sněmovních volbách v programu měla, že ODS podporuje přijetí eura, i když v pozdějším termínu...

Z hlediska toho, co jste popsal, tak vidíme, že v eurokampani ODS je opravdu velká míra farizejství. A to říkám slušně, protože tam řadu lidí považuji za své přátele.

Nemyslíte si, že může ČSSD ve vládě s ANO dopadnou stejně jako ODS ve vládě s TOP 09, možná ještě hůř? Vidíme, že ČSSD má v osobě Bohuslava Sobotky asi stejně charismatického a průrazného lídra, jakým byl Petr Nečas, má silného soupeře v osobě inteligentního a důrazného Andreje Babiše, který navíc vlastní média...

Nejenže pan premiér z leknutí má nulové charisma, ale já tam vidím nejenom paralelu, ale určitý posun, protože když Petr Nečas předstíral, že je premiérem, tak mohl Kalouskovi aspoň občas něco odseknout, ale Sobotka si nemůže dovolit pomalu pohnout ani malíčkem. Navíc tu je smrtelná hrozba v podobě šílené švédské trojky Sobotka-Pokorný-Bakala. To Sobotku zničí samo o sobě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…