Schvaluji, říká Ladik Větvička ke krokům vlády. Ale varuje: Slabá mládež. Pravda o EU. Zadlužení otroci, až to praskne... Češi, uvědomte si svou sílu!

06.04.2020 14:01 | Zprávy

ROZHOVOR „Evropská Unie je hezký modrý hadr s bolševickýma hvězdičkama ve zlaté barvě, určený pro slavnostní příležitosti. Ale když dojde ke krizi, stojí tady osamoceně Řek, Maďar nebo Čech,“ říká blogger, spisovatel a cestovatel Ladislav Větvička. Nešetřil ani předsedkyni Evropské komise a zmínil „neschopnou tetu z Berlína“. V rozhovoru uvedl, co si myslí o opatřeních, která kvůli epidemii přijala vláda ČR, o jejich načasování i o „pomoci“ živnostníkům. Na adresu ČT pak říká: „Kdo potřebuje kanál, který nonstop mele katastrofické zprávy o epidemii?“

Schvaluji, říká Ladik Větvička ke krokům vlády. Ale varuje: Slabá mládež. Pravda o EU. Zadlužení otroci, až to praskne... Češi, uvědomte si svou sílu!
Foto: Facebook Ladislava Větvičky
Popisek: Ladislav Větvička

Vláda už v polovině března v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu zavedla celou řadu opatření, jako je například zavření hospod a restaurací, škol, omezení volného pohybu po ČR nebo uzavřené hranice. Souhlasíte s těmito opatřeními, nebo vám přijdou přehnaná?

Jsem znám spíše realistickým, někdo by možná řekl pesimistickým, pohledem na světové dění, což vychází z mých osobních zkušeností z pracovních i cestovních aktivit z mnoha zemí od Balkánu, Blízkého východu, Afriky, Ameriky, Ruska i Střední Asie. Nikdy jsem se na aktuální dění nedíval přehnaně optimisticky, protože lokální animozity domorodého obyvatelstva mě obvykle velice rychle přiměly k tomu, že jsem byl nucen respektovat místní pravidla. I proto nevěřím projektům, jako je evropský národ, Evropa regionů a podobné blbosti. Nemůžete spojit oheň a vodu. Nemůžou spolu fungovat Češi a Němci, Slováci a Maďaři, Řekové a Turci, Srbové a Albánci, Rusové a Poláci… Mohl bych pokračovat, ale asi rozumíte, co mám na mysli. Můžou spolupracovat v době míru. V okamžiku jakékoliv krize, jak to opět vidíme, se každý národ přimkne ke svému životnímu prostoru a svým lidem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…