Učitelka z Trikolory Hyťhová: Pekarová ať si nosí svetrů kolik chce, ale ve školách musí být teplo

08.10.2022 21:12 | Rozhovor

Místopředsedkyně Trikolory Tereza Hyťhová se zlobí na vládu Petra Fialy. Přestože vláda tvrdí, jak je aktivní v boji proti drahotě a energetické krizi, ve skutečnosti pouze poklonkuje škodlivé zelené politice Evropské unie. „Když lidé, kteří nemají na zaplacení faktur za energie, přišli na Václavské náměstí, pan premiér se nezmohl na nic jiného, než tyto lidi nazvat proruskými sympatizanty. Tohle chování premiéra je nepřípustné,“ říká bývalá poslankyně, učitelka Hyťhová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Učitelka z Trikolory Hyťhová: Pekarová ať si nosí svetrů kolik chce, ale ve školách musí být teplo
Foto: Archiv Terezy Hyťhové
Popisek: Tereza Hyťhová

Jak hodnotíte výsledky nedávných komunálních a senátních voleb? Pokud měly být referendem o spokojenosti občanů s vládou Petra Fialy, jaký výsledek podle vás toto referendum přineslo?

Referendum by prokázalo, že důvěra k vládě je na bodu mrazu. Když lidé, kteří nemají na zaplacení faktur za energie, přišli na Václavské náměstí, pan premiér se nezmohl na nic jiného, než tyto lidi nazvat proruskými sympatizanty. Tohle chování premiéra je nepřípustné. Firmy začínají krachovat … Důvod? Nemají na zaplacení energií, skutečně jsou tito lidé „proruskými šváby“?

Do letošních voleb se zapojila také Trikolora, většinou ve spolupráci s SPD. Jak hodnotíte váš výsledek jak na celorepublikové úrovni, tak v rámci vašeho domovského Ústeckého kraje?

Pro Trikoloru tyto volby dopadly pozitivně. Máme desítky zastupitelů po celé republice, a za to jsem moc ráda! Naši lidé skutečně pracovali na maximum a jsem ráda, že budou moci ovlivňovat dění ve městech a v obcích.

Sotva skončily jedny volby, další klepou na dveře. Již v lednu budou občané volit nového českého prezidenta. Už jste přemýšlela, komu dáte svůj hlas?

Zatím „svého“ kandidáta nemám. Uvidíme, jestli se ještě někdo objeví. Když se nikdo nenajde, budu muset volit „nejmenší zlo“, ale rozhodně ne kandidáty podpořené koalicí SPOLU.

Jak hodnotíte fakt, že koalice SPOLU podpořila celkem tři prezidentské kandidáty a zároveň nevysílá do boje o Hrad vlastního kandidáta?

Asi došli „kvalitní“ lidé. Koalice SPOLU vždy v minulosti vyčítala tehdejší vládě Andreje Babiše právě nedostatečnou „kvalitu“ ministrů apod. Evidentně i SPOLU nemá dostatek těchto lidí. Rozhodně vím, že tyto kandidáty já volit nebudu. Jelikož tyto kandidáty podpořila právě koalice SPOLU, tak vím, že jsem udělala dobře.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…