Ve jménu „hodnot“ zlikvidují vše, co ještě funguje. Ivan Hoffman vidí tragédii liberální demokracie

02.09.2023 15:41 | Komentář

POHLED IVANA HOFFMANA Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáší v praxi znehodnocování rozumně fungujících politik, ať už ekonomických, sociálních, ekologických či kulturních. Ve jménu „hodnot“ liberální demokraté bez náhrady likvidují i zbytky toho, co ještě ve společnosti normálně funguje, píše Ivan Hoffman. Ti, kteří o sobě pyšně vykládají, že jsou progresivní tak ve skutečnosti přinášejí regres - tedy devastaci.

Ve jménu „hodnot“ zlikvidují vše, co ještě funguje. Ivan Hoffman vidí tragédii liberální demokracie
Foto: Archiv Ivana Hoffmana
Popisek: Ivan Hoffman

Jak degraduje politika a roste nespokojenost s politiky, stává se nutností kritizované řádění politiků pojmenovat. Najít, anebo vyrobit šuplík, do kterého by je šlo zařadit. Řada starších označení nedává smysl, neplatí. Ve vyprázdněných pojmech vládne chaos a bez shody na tom, co které označení znamená, nelze o politice rozumně debatovat.

Příkladem jsou takzvaní liberální demokraté, kteří nejsou ani liberální ani demokraté a tak dostali nálepku „neomarxisti“. Intuitivně tušíme, že se tím míní jejich drzost regulovat lidem život, čili kecat lidem do života, ale pojmenovat to novým marxismem je leda urážkou toho starého. Stejně nepatřičné je usvědčovat liberální demokraty z „neokomunismu“, protože jejich manipulování a ovládání občanů kriminalizací alternativ k jediné povolené pravdě není motivováno snem o šťastné budoucnosti soudružského kolektivu. Jejich vizí je atomizovaná, poslušná společnost, neschopná čelit diktátu, „vedoucí úloze“ liberálních demokratů.

S liberálně demokratickým mocenským monopolem souvisí posun ve vnímání levičáků a konzervativců. Levičák je podezírán z inklinace k překonanému kolektivismu, konzervativci se pohrdá pro jejich lpění na překonaných zvyklostech a tradicích. Ve snaze neskončit na dějinném smetišti se levice pokusila stát novu levicí, anebo progresivní levicí, čili levicovými liberály. Pravice se pak pokusila sblížit s liberály rezignací na konzervativní agendu a přihlášením se ke globalismu. Tak se stalo, milé děti, že dnes původní levice a původní pravice hrají v politice třetí či čtvrté housle a jejich loga vytunelovali liberální demokraté, respektive jejich levé a pravé klony.

Pokaždé, když se z politiky vytratí soupeření ideologií, když se zastaví kyvadlo mezi různými know-how jak uspořádat věci veřejné, a když se ve volbách místo konkurenčních politik volí již pouze konkurující si politici, má to stejný efekt: Společnost stagnuje a degeneruje. Vítězné liberální demokraty zákonitě poškodila a znemožnila ztráta nepřítele. Důsledkem jejich mocenského monopolu je záměna tradičního pravolevého dilematu „progresivní“ agendou, čili ad hoc vymýšlenými pseudoproblémy, na jejichž řešení se dá přiživit a napakovat.

Výsledkem „progresu“ v režii liberálních demokratů je devastace a regres. Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáší v praxi znehodnocování rozumně fungujících politik, ať už ekonomických, sociálních, ekologických či kulturních. Ve jménu „hodnot“ liberální demokraté bez náhrady likvidují i zbytky toho, co ještě ve společnosti normálně funguje. Ocitáme se v barbarském, primitivním světě na jedno použití. Správný termín pro elitu, která zastavila politické kyvadlo a nárokuje si vládu nad společností na věčné časy a nikdy jinak, není progresivci (progresivisté), nýbrž regresivci.

Máme zde kromě vládnoucích regresivců i regresivce opozičně parlamentní, a regresivce neparlamentní. Jejich soupeření je závodem ke dnu. Občané jsou publikem, od kterého se neočekává potlesk. Regresivcům stačí, když držíme hubu a krok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ivan Hoffman

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nazývejme věci pravými jmény- Liberální demokraté jsou novodobí FAŠISTE' a geblsův mainstrem je kryje...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 02.09.2023 17:47:38

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…