Prezident podepsal daňový balíček, od ledna se zvýší sazby DPH

21.12.2012 14:55 | Zprávy

Čeští podnikatelé definitivně vědí, jaké budou příští rok platit daně. Je však třeba zdůraznit, že se to dozvěděli jen deset dní před koncem roku letošního, což je na pováženou.

Prezident podepsal daňový balíček, od ledna se zvýší sazby DPH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Prezident Václav Klaus dnes podepsal vládní daňový balíček, který Poslanecká sněmovna schválila ve středu. Obsahuje zejména zvýšení sazeb DPH o jeden procentní bod na 15 a 21 procent. ČTK o tom informoval mluvčí Hradu Radim Ochvat. Soubor šestnácti zákonů zavádí například také sedmiprocentní zdanění lidí s vyššími příjmy, omezuje výdajové paušály u živnostníků a ruší daňové slevy pro pracující důchodce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…