Havlová (VV): Rozhodnutí Víta Bárty respektujeme. Teď je to na nás

27.11.2013 10:15

Věci veřejné mají nové vedení

Havlová (VV): Rozhodnutí Víta Bárty respektujeme. Teď je to na nás
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslankyně za hnutí Úsvit přímé demokracie Olga Havlová

V pondělí 25. listopadu zasedaly nejvyšší orgány strany Věci veřejné, předsednictvo a grémium. Dle stanov byli kooptováni dva noví místopředsedové Věcí veřejných – David Kádner, starosta obce Nová Ves v Horách a poslanec Parlamentu České republiky za Ústecký kraj a Olga Havlová, zastupitelka v obci Jindřichov ve Slezsku a poslankyně Parlamentu České republiky za Moravskoslezský kraj.

Vít Bárta na zasedání grémia rezignoval na post předsedy Věcí veřejných a svoji pozici první místopředsedkyně opustila i Petra Quittová.

“VV jsou i nadále strana s účastí v parlamentu a ti, co uspěli ve volbách, by měli stranu vést. Svůj úkol dostat VV do sněmovny jsem splnil, máme čtyři poslance. Nyní je na novém vedení příprava stranické konference a vytyčení další strategie VV,“ řekl Vít Bárta.

Bárta odstoupil z důvodu, že nechtěl nadále svou kauzou, k níž se nesmí ani vyjadřovat, zatěžovat celou stranu.

“I přesto, že Vítek má podporu krajských rad, musíme jeho rozhodnutí respektovat a je teď na nás, aby Věci veřejné dál šířily svoje myšlenky a program,“ dodala Olga Havlová.

Noví členové předsednictva společně s místopředsedy Petrem Skokanem a Jiřím Lexou povedou stranu Věci veřejné až do volební konference, která se bude konat 25.1 2014, kdy delegáti zvolí nové vedení Věcí veřejných a strategii pro volební rok 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.