Hnyková (Úsvit): Kino ve 21. století nemyslí na vozíčkáře

10.10.2013 7:36

Nepříjemnou situaci si zažili tři vozíčkáři z Liberce, když chtěli společně navštívit v místním kině filmové představení. S odvoláním na interní předpisy je personál odmítl pustit dovnitř. Přitom museli snášet posměšné průpovídky ze strany personálu.

Hnyková (Úsvit): Kino ve 21. století nemyslí na vozíčkáře
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Díky této příhodě skupiny hendikepovaných spoluobčanů na vozíčku jsem zjistila, jakým způsobem přistupují k hendikepovaným v síti multikin CineStar. Skupinku tří vozíčkářů nepustili do sálu, protože to nedovolují bezpečnostní pravidla. Celý sál je zkolaudován pouze se dvěma místy pro invalidy na vozíku.

Nechápu, jak může někdo postavit nové moderní kino a přitom počítat pouze se dvěma místy pro vozíčkáře. Je to pro mě nepochopitelné a jen to dokazuje fakt, že hendikepovaní jsou neustále diskriminováni. Kdyby mi někdo řekl, že do kina mohu jít sama, nebo pouze ve dvou, tak si budu klepat na čelo.

Nepochopitelný je pro mě i příslib manažera multikina, který uvedl, že veškeré podněty ze schůzky s vozíčkáři, kterou zorganizovali novináři, předá vedení společnosti a ta třeba při stavbě nového multikina více zohlední hendikepované a nabídne jim víc míst. Místo toho by se pan manažer měl přičinit o to, aby proběhly v co nejkratší době stavební úpravy stávajícího kinosálu, které by umožnily změnu bezpečnostních předpisů, a do kina by tak mohli najednou víc než jen dva vozíčkáři.

Na tomto příkladě je jasně vidět, že je potřeba neustále podporovat začleňování hendikepovaných do společnosti. Ať už jde o dostupnost úřadů, divadel, kin a ostatních institucí, nebo o pomoc při uplatňování se na trhu práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…