Rusnok: Oceňuji investice firem v dnešní době

09.12.2013 21:56

Předseda vlády Jiří Rusnok se v Ostravě zúčastnil slavnostního zprovoznění zmodernizovaného zařízení společnosti Arcelor Mittal a jednání pracovní skupiny pro řešení hospodářské a sociální situace v Moravskoslezském kraji.

Rusnok: Oceňuji investice firem v dnešní době
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Firma Arcelor Mittal za přítomnosti premiéra představila v ostravské Nové huti inovované zařízení plynulého odlévání oceli, které zvýší produkci výrobků s vysokou přidanou hodnotou a jejich export na mimoevropské trhy. „Oceňuji vedení firmy, že se pustilo do takto velké investice. Zároveň také oceňuji, že Arcelor Mittal hledá nová odbytiště a přináší práci v tomto kraji. Vláda se snaží investovat do regionu a podporovat rozvoj a zlepšení života. Zastropovali jsme náklady na obnovitelné zdroje a věřím, že nová vláda bude v tomto pro průmysl důležitém snažení pokračovat,“ řekl předseda vlády Jiří Rusnok.

Premiér později na tiskové konferenci zdůraznil význam podobných investic v dnešní nelehké době. „Je to symbol mimo jiné toho, že přes všechny potíže, které mají velké průmyslové podniky, tak přesto i tyto velké skupiny dále investují a to dává určitou šanci a naději na perspektivu,“ vysvětlil Jiří Rusnok.

Předseda vlády se také zúčastnil jednání pracovní skupiny pro řešení hospodářské a sociální situace v Moravskoslezském kraji. Na zasedání se diskutovalo hlavně o ekologických sanacích, karvinské zóně Nové Pole a o příspěvku vysokých škol pro analýzu stavu regionu a zlepšení místních problémů.

Premiéra Jiřího Rusnoka na návštěvě Ostravy doprovázel ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala a hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…