Děčín podpoří podnikatele, chce oživit cestovní ruch

17.04.2020 8:32

Vedení města spouští řadu opatření, jejichž prostřednictvím chce finančně ulevit podnikatelům. Podpořit chce i ostatní obyvatele města, a to tím, že jim nebude účtovat penále v případě, že včas neuhradí některé místní poplatky.

 Děčín podpoří podnikatele, chce oživit cestovní ruch
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Na radě města jsme velice intenzivně probírali možnosti, jak pomoci lidem v našem městě a podnikatelům, kterých se dotýká tato nelehká doba. Rozhodli jsme se pro některá opatření, diskuze o dalších bude pokračovat,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda.

Odpuštění poplatku za „předzahrádky“

Jakmile se opět otevřou restaurace, v Děčíně budou chtít někteří podnikatelé provozovat oblíbené předzahrádky. „Zábor veřejného prostranství je spojený s místním poplatkem, ten podnikatelům pro letošní rok zcela odpustíme. Do budoucna také plánujeme jeho úplné zrušení,“ říká Jaroslav Hrouda.

Místní poplatek z ubytování

Podnikatelé, kteří ubytovávají turisty, by měli v této době zaplatit místní poplatek z ubytování za první čtvrtletí. Tuto platbu ale mohou odložit, stejně jako platbu za druhé a třetí čtvrtletí. Město je za odložení nebude nijak sankcionovat.

„Místní poplatek za ubytování, kteří provozovatelé vybrali, nemusí zatím odvádět městu, ale mohou tyto peníze využít na překlenutí tohoto nelehkého období,“ vysvětluje primátor města Jaroslav Hrouda.

Podpora cestovního ruchu

Vedení Děčína ještě letos počítá i s nepřímou podporou podnikání. Po uvolnění restriktivních opatření chce totiž výrazně podpořit cestovní ruch, aby se Děčín stal vyhledávaným cílem turistů z celé České republiky.

„Přesuneme a rozdrobíme naše plánované akce tak, abychom letošní sezonu co nejvíce natáhli. Chceme, aby do Děčína přijíždělo postupně co nejvíce turistů, což je pro podnikatele velice důležité,“ vysvětluje Jaroslav Hrouda s tím, že město bude investovat do propagace města jako zajímavého turistického cíle.

Odpuštění penále

Město chce ulevit i ostatním obyvatelům. Vedení města proto rozhodlo, že lidé mohou například odložit první splátku místního poplatku ze psů až do 31. srpna 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…