Jablonec nad Nisou hledá dopravce, nabídku stávajícího zastupitelé odmítli

09.10.2020 18:16

Zastupitelé statutárního města Jablonec nad Nisou na mimořádném zasedání ve čtvrtek 8. října nerozhodli o řešení dopravní obslužnosti v Jablonci a obcích zapojených v Dopravním sdružení obcí Jablonecka (DSOJ). Návrh uzavřít na příští dva roky smlouvu se stávajícím dopravcem odmítli podpořit. O dopravní obslužnosti se bude jednat dál.

 Jablonec nad Nisou hledá dopravce, nabídku stávajícího zastupitelé odmítli
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Po vynuceném zrušení veřejné zakázky na výběr nového autobusového dopravce pro Jablonecko na příštích 10 let na konci srpna, k němuž došlo kvůli selhání Národního elektronického nástroje (NEN) a nedodržování zákonných lhůt ze strany antimonopolního úřadu (ÚOHS), bylo nutné urychleně jednat a zajistit veřejnou dopravu v Jablonci a obcích zapojených do DSOJ.

Jablonečtí zastupitelé na dnešním jednání odmítli podpořit smlouvu se současným dopravcem na další dva roky a uložili primátoru města Jiřímu Čeřovskému, ekonomickému náměstku Milanu Kouřilovi a předsedovi představenstva Jablonecké dopravní, a. s., Janu Zemanovi bezodkladně jednat s potencionálními dopravci ve věci zajištění dopravní obslužnosti Jablonecka od 1. 2. 2021 do 31. 1. 2023. Cílem je získat ekonomicky výhodnější nabídky a výsledek takového jednání mají pověření zástupci předložit na jednání zastupitelstva města Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…