Ostrava nabízí péči ve školách pro děti zaměstnanců kritické infrastruktury

13.10.2020 13:55

Město Ostrava nabízí od středy 14. října péči o děti zaměstnanců z první linie boje s koronavirovou pandemií ve vybraných základních školách.

 Ostrava nabízí péči ve školách pro děti zaměstnanců kritické infrastruktury
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Jedná se například o zaměstnance bezpečnostních sborů, městské policie, poskytovatelů zdravotních služeb, lékařů, orgánů ochrany veřejného zdraví a ozbrojených sil, pracovníků sociálních služeb a dalších. Cílem je umožnit těmto lidem vykonávat práci, která souvisí s prevencí šíření nového koronaviru a léčbou osob, které onemocněly na covid – 19.

„V tuto chvíli máme připravenu volnou kapacitu pro stovky školáků od šesti do deseti let. V centru města v základní škole v Ostrčilově ulici, na Jihu v základní škole v Březinově ulici, a v Porubě na Ukrajinské. Dětem se tam budou věnovat pedagogičtí pracovníci, družinářky a další zaměstnanci, a to podle možností jednotlivých zařízení. Program bude uzpůsoben dětem i jejich věkové skladbě. S provozní dobou chceme vyjít vstříc požadavkům rodičů, čekáme ale na upřesňující informace. Vycházet bychom chtěli z jarních zkušeností, kdy bylo otevřeno od 7 do 18 hodin. V případě uzavření mateřských škol nabídneme hlídání také předškolním dětem," uvedla resortní náměstkyně Andrea Hoffmannová.

Informace s kontakty jsou uvedeny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…