Pardubice hledají dodavatele chytrého parkování

09.10.2018 14:34

Zefektivnění parkování ve městě, nové parkovací automaty či přehled o obsazenosti parkovacích míst. Přesně to je předmětem soutěže, jejímž prostřednictvím Pardubice hledají dodavatele inteligentního parkovacího systému. Jakým způsobem budou tyto informace získávány a následně předávány do řídicího centra, ukážou výsledky výběrového řízení.

 Pardubice hledají dodavatele chytrého parkování
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Díky jednotnému parkovacímu systému budeme mít k dispozici informace o tom, jak jsou daná parkovací místa využívána a následně budeme moci s těmito informacemi také pracovat a lépe systém kontrolovat. Jakou technologii dodavatel v rámci plnění této veřejné zakázky zvolí, přitom bude záležet na něm,“ podotýká primátor Martin Charvát s tím, že v případě této zakázky město navíc využilo možnost vypsat takzvané řízení s uveřejněním, takže bude možné podmínky výběrového řízení doplňovat a upravovat v průběhu řízení po konzultacích s dodavateli.

V souvislosti se zavedením jednotného systému inteligentního parkování z města zmizí také všechny stávající parkovací automaty. „Spolu s dodavatelem monitoringu město soutěží také dodavatele nových parkovacích automatů, které umožní identifikaci vozidel na základě registračních značek a on-line přenos informací do centrálního systému. Výhodou nových automatů bude možnost platit parkovné prostřednictvím běžné platební karty. I v tomto případě bude zvolený způsob technologie pro identifikaci záležet na vybraném dodavateli,“ dodává primátor.

Další bodem výběrového řízení, kromě zajištění monitoringu a parkovacích automatů, je zavedení nového systému výdeje rezidentních a abonentních karet včetně webového portálu pro zákazníka, který by měl celý proces od předregistrace a vložení dokumentů přes editaci dat až po platbu parkovného na vybrané období uživatelům výrazně zjednodušit a ušetřit jim opakované každoroční návštěvy zákaznického centra.

Lhůta pro podání nabídek je do 1. listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …