Pardubice hledají spolehlivého pořadatele Adventních trhů

21.03.2018 16:48

Ačkoliv se už se zimou loučíme, na pardubické radnici jsou Vánoce velmi aktuálním tématem. Konkrétně Vánoční trhy - město totiž hledá nového pořadatele těchto trhů a vyhlásilo výběrové, přesněji koncesní řízení s cílem nalézt dodavatele, který by nahradil v pořadatelství Adventních trhů zaniklé Kulturní centrum Pardubice pro období 2018 -2022.

 Pardubice hledají spolehlivého pořadatele Adventních trhů
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Svěření pořadatelství místních trhů do rukou osvědčené agentury zvažuje magistrát již delší čas, mj. na základě ne vždy kladných ohlasů na jejich podobu. Podobnou cestou se navíc vydala i jiná krajská města, kde podobný model úspěšně funguje. Konec Kulturního centra tak znamenal jenom poslední impuls k takovému rozhodnutí.

„V předešlých letech docházelo v kvalitě trhů k určitým výkyvům. Naším cílem je jednoznačně pozvednout kvalitu adventních trhů, a proto jsme se rozhodli jít cestou otevřeného výběrového řízení formou koncese. Tento model pořádání vánočních trhů je úspěšný například v Českých Budějovicích nebo Olomouci, kde jsou vánoční trhy vedle Prahy hodnoceny jako jedny z nejlepších v republice. Věřím, že se nám mezi potenciálními dodavateli podaří pozvednout kvalitu trhů ke spokojenosti nejenom občanů našeho města, neboť získají jistotu pořadatelství po období pěti let a budou moci tak investovat například do mobiliáře a programu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Výjimkou je Vánoční strom

Trhy by měly mít každý rok pevný harmonogram v podobě jasně stanoveného termínu a kulturního programu, který bude vítěz soutěže pravidelně konzultovat se zaměstnanci města. Na samotnou soutěž bylo vyhrazeno až 500 000 korun pro každý rok. Na vybraném pořadateli poté bude, aby v rámci svého podnikatelského záměru zajistil stánkový prodej, výzdobu a vše, co k Adventním trhům patří. Výjimkou je Vánoční strom, který budou i nadále zajišťovat Služby města Pardubic.

„Koncesní řízení je otevřené, může se tak přihlásit kdokoli, kdo splní základní parametry. Komise poté vybere z přihlášených jeden vítězný návrh,“ řekla Ivana Liedermanová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu. „Velký důraz klademe na kvalitu a celkové pojetí, včetně například prodávaného sortimentu, rozhodující tedy není zdaleka pouze cena,“ doplnila Liedermanová.

Koncesní řízení je již zveřejněno na profilu zadavatele (ZDE) a přihlášky je možné podávat do 3. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.