Advent v České Lípě bude letos hlavně o atmosféře

12.11.2020 15:49

Velkým akcím současná doba nepřeje, bez velkých koncertů se tak bude muset obejít i advent v České Lípě. Neuskuteční se tradiční rozsvícení stromu ani žádné další adventní koncerty. Velký otazník visí i nad vánočním jarmarkem na náměstí T.G.M. O co město ubere na akcích, chce však přidat na výzdobě.

Advent v České Lípě bude letos hlavně o atmosféře
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Advent je pro mnoho z nás nejkrásnějším obdobím v roce. Ačkoli si jej letos nebudeme moci zpestřit živými adventními koncerty, záleží nám na tom, abychom adventní atmosféru do města dostali a vlili lidem do žil trochu optimismu. Chceme tak přidat na vánoční výzdobě, centrem města také budou znít o adventu koledy. Na náměstí T.G.M. umístíme velkoplošnou obrazovku, na které chceme o adventních nedělích vánoční koncerty alespoň promítat. Klasické rozsvícení vánočního stromu bohužel nebude možné, ačkoli jsme měli připravený opravdu krásný program. Věřím ale, že nová výzdoba i koledy pomohou občanům navodit tu správnou adventní atmosféru,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že pokud to půjde, přibyde na náměstí T.G.M. několik stánků např. s punčem, svařeným vínem nebo vánočními stromky, které tam vydrží až do Štědrého dne.

V letošním roce ozdobí náměstí T.G.M. zhruba 12metrový smrk obecný ze soukromé zahrádky z Nového Boru. Zdobit by jej měly nové ozdoby, které by měly viset také v Moskevské ulici. Vánoční koledy by na náměstí měly znít od pondělí 30. listopadu až do Štědrého dne vždy od 14 do 18 hodin. Pouštěny budou decentně, aby nikoho hudba příliš nerušila. Na velkoplošné obrazovce by se každou adventní neděli měly promítat vánoční koncerty českých umělců, které tak zpestří lidem sváteční procházku po centru města.  V prostoru před KD Crystal bude stát také smrk obecný, věnovaný ze soukromé zahrady z Dolní Libchavy. Nově nebude vánoční strom na náměstí Osvobození, který byl vždy tak trochu schovaný mezi okolními stromy. Namísto něj bude nově v proluce na Jeřábkově náměstí nová velká světelná instalace.

„Přemýšleli jsme také nad novoročním ohňostrojem, ale ani ten letos nebude. Před kulturním domem Crystal se vždy sešlo velké množství lidí, což není v současné situaci vhodné. Přemýšlíme ale, že bychom na velkoplošné obrazovce na náměstí T.G.M. na Nový rok promítli také nějaký program. S ohledem na ochranu zdraví jsme se rozhodli také odložit tradiční lednový ples města. Pokud jej uspořádáme, tak později, třeba v únoru nebo březnu,“ dodal českolipský radní Michal Prokop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…