Aš: Corrency má podpořit místní ekonomiku

18.03.2023 20:13 | Tisková zpráva

Projekt Corrency a jeho možné spuštění v Aši. To bylo téma setkání autorek projektu, Adriany Krnáčové a Moniky Skokanové, se starostou města Vítězslavem Kokořem.

Aš: Corrency má podpořit místní ekonomiku
Foto: wikipedia
Popisek:

Co Corrency vlastně je? Dle webu (ZDE) tento systém „radnicím umožňuje nastavit jasná a zároveň jednoduchá pravidla pro efektivní a transparentní využití finančních prostředků, určených k podpoře obyvatel nebo vybraných oblastí podnikání“.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Principem této podpory je, že radnice daruje correnty (např. v hodnotě 1000 korun) občanům, kteří se do projektu přihlásí, a tato „platidla“ občany motivují k návštěvě místního obchodníka či poskytovatele nějaké služby se sídlem v našem městě (rovněž se musí do projektu přihlásit), kde postupně utratí svých 1000 korun. Ve výsledku občan-zákazník ušetří 50 procent z ceny služby či výrobku a obchodník bude podpořen v tržbě.

Correnty lze uplatnit na různé aktivity. Někde podpořily radnice zájmové kroužky pro děti, jinde místní obchodníky nebo jen určité služby, farmářské výrobce, atd. Correnty mají podpořit malé nebo střední firmy, proto nebude možné jejich uplatnění při nákupu v supermarketu.

Correnty nakoupí město (např. v hodnotě dvou miliónů korun) ze svých zdrojů. Proto bude potřeba, aby projekt a nákup této "měny" projednaly orgány města a v konečné fázi schválilo zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …