Aš: Do města zavítá na čtyři roky největší festival středověké hudby

30.05.2019 19:53

Ve dnech 1. a 2. září 2018 se v areálu autokempu na vrchu Háj v Aši poprvé uskutečnil festival středověké hudby s názvem Festival-Mediaval CZ. Organizátorem tohoto festivalu byla německá společnost Festival – Mediaval GmbH ve spolupráci s městem Aš a Kulturním centrem LaRitma.

Aš: Do města zavítá na čtyři roky největší festival středověké hudby
Foto: wikipedia
Popisek:

Včera byla na radnici s jednatelem německé společnosti, panem Karl-Heinz Schwarzem, podepsána kooperační smlouva pro roky 2020 – 2023. Za město Aš dokument podepsal místostarosta Pavel Klepáček. Část přehlídky, která se pravidelně už deset let koná v německém Selbu, se dle této smlouvy v uvedených letech uskuteční opět v Aši, a opět v areálu autokempu pod vrchem Háj.

Festival je unikátní nejen svým zaměřením, ale také věhlasem, díky němuž se stal největším festivalem středověké hudby v Evropě.

Uzavření kooperační smlouvy o partnerství s pořadatelem přehlídky středověké hudby Festival Mediaval GmbH Dietersburg pro roky 2020 – 2023 schválilo zastupitelstvo města na zasedání dne 24. dubna. Účast města přijde max. na 300 tisíc korun za jeden ročník.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…