Aš: Na "Hlávkovce" dostanou žáci vysvědčení už 14. června

16.04.2019 18:14

Školní rok 2018/2019 na základní škole Hlávkova v Aši skončí 18. června. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy tak vyhovělo žádosti školy o zkrácení školní výuky z důvodu probíhajících rekonstrukčních prací na budově. Pro dny 17. a 18. června (pondělí a úterý) budou ředitelem školy vyhlášeny volné dny. Vysvědčení bude žákům vydáno tedy už v pátek 14. června.

Aš: Na "Hlávkovce" dostanou žáci vysvědčení už 14. června
Foto: wikipedia
Popisek:

Do modernizace dvou základních škol v Hlávkově a Okružní ulici bude letos investováno téměř 16 miliónů korun. Rozsáhlejšími úpravami projde budova základní škola v Hlávkově ulici, kde investice představují částku 10,5 miliónu korun.

Pro školu v Hlávkově ulici byla vypsána tři výběrová řízení. Zakázku na stavební část vyhrála společnost ODEHNAL – STAVO s.r.o. Podhradí, dodávky nábytku a vybavení učeben se ujme společnost Cintl s.r.o. Malá Hleďsebe, konektivity společnost KBM - International Aš.

Vzniknout zde mají nové odborné učebny, vybavené moderními technologiemi pro výuku jazyků, přírodopisu, fyziky, chemie, zkvalitnit se má také připojení školy k internetu a obnoví se vybavení školy. Požadovaným termínem zahájení prací je 1. duben 2019 a ukončení 16. srpen 2019.

Pro školu v Okružní ulici byla vypsána dvě výběrová řízení. Zde vyhrála zakázku na stavební část společnost ŠU-STR s.r.o. Cheb, učebny vybaví společnost PNP Furniture spol. s r.o. Karlovy Vary.

Škola chystá modernizaci učeben fyziky, chemie a pracovní činnosti, zřízení cvičné kuchyňky ve sklepních prostorách a vybavení nově zrekonstruované učebny pro přírodní vědy pomůckami a moderními technologiemi.

Město Aš připravilo pro obě školy pod názvem „Zvýšení kvality infrastruktury základních škol“ celkem tři projekty, směřující k modernizaci učeben a bezbariérovému přístupu. Na realizaci město získalo dotace z Ministerstva pro místní rozvoj, z výzvy IROP a MAS 21 ve výši 13,4 miliónů korun, které u dvou projektů představují 95 a u třetího 90 % předpokládaných nákladů.

Součástí projektu je také pořízení schodolezů, jejichž dodávku pro obě základní školy schválila RM na schůzi 18. března. Pomůcky k zajištění bezbariérovosti škol dodá společnost ORTOSERVIS Praha, dohromady za 170 950 Kč.

Další „ředitelské“ volno budou obě školy (ZŠ Hlávkova a ZŠ Okružní) vyhlašovat z důvodu rozsáhlé rekonstrukce také ve dnech 9. a 10 května (čtvrtek, pátek).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…