Aš: Park je hotov, hlavní slovo teď budou mít zahradníci

06.06.2022 20:27 | Tisková zpráva

Území, ohraničené ulicemi Na Příkopech, Okružní, Horova, Kaplanka a U Radnice, nově pojmenované jako Park Historie (bývalý evangelický hřbitov), bylo revitalizováno v letech 2020 a 2021. Náročnou stavební část a stejně tak náročné zahradnické úpravy tohoto skoro čtyřhektarového prostoru nyní střídají práce údržbářské.

Aš: Park je hotov, hlavní slovo teď budou mít zahradníci
Foto: wikipedia
Popisek:

Ty se budou týkat zejména zeleně. Nově vysazených či vysetých rostlin je zde skutečně velmi mnoho. Právě kvůli tomu se v pátek 3. června uskutečnilo jednání starosty města Dalibora Blažka s pracovníky Odboru správy majetku a investic MěÚ Aš a městské společnosti Ašské služby, která má péči o park na starost.

Že nepůjde o jednoduchou záležitost, je zřejmě už z pouhé návštěvy tohoto místa. Obtížné na údržbu budou příkré svahy příkopu, táhnoucího se částí parku, nyní nově osázené půdopokryvnými rostlinami a keři. Pracné bude také nikdy nekončící odstraňování plevelů z četných záhonů s květinami.

Pracovníci Ašských služeb se v současné době zaměřují zejména na zálivku nově vysazené zeleně, teď přijde na řadu doplnění mulče, kde je to potřeba, dosadba keřů v některých lokalitách, kontrola zdravotního stavu vysazených rostlin (stromů bylo vysazeno cca 60, keřů a květin několik tisíc – viz například ZDE), a také pletí všech záhonů.

Slavnostní předání parku veřejnosti k užívání proběhne v pátek 17. června. K této příležitosti připravuje spolek Karel Ašler průvod Aší, s kulturním programem v podání žáků místních škol, včetně školy umělecké. Průvod v 16 hodin odstartuje od bývalého Lidového domu, s cílem na Goethově náměstí. Informace k samotné revitalizaci bývalého evangelického hřbitova například ZDE.

Součástí obnovy parku je také stavba dětského hřiště a 3D bludiště, která právě probíhá. Připravována je rovněž virtualizace tohoto prostoru, která návštěvníky seznámí s historií celého Ašska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…