Aš: Perlová cyklostezka povede z Německa až k Aši, náš úsek se právě začíná stavět

24.03.2024 20:34 | Tisková zpráva

Obyvatelé a návštěvníci Aše budou moci v dohledné době využívat již třetí mezinárodní cyklostezku, propojující město s Německem.

Aš: Perlová cyklostezka povede z Německa až k Aši, náš úsek se právě začíná stavět
Foto: wikipedia
Popisek:

Už zrealizovanými jsou tu Mostní cyklostezka, směřující z Aše do Selbu a Wunsiedelu (2012) a cyklostezka podél Halštrova, která vede z ašské obce Doubrava do německých lázní Bad Elster a dále do Olesnitz (2013). Tou třetí je cyklostezka nazvané Perlová, která spojí Aš s německými městy Selb – Plössberg, Schönwald, Rehau a Oberkotzau.

Převážná část této cyklostezky se nachází v Německu, značku cyklostezka mezinárodní získá díky cca 200 metrům cesty, která stezku přivede přes hranici blíže k Aši, do lokality za prodejní komplex Travel Free.

Na dvousetmetrovou část bylo v letních měsících loňského roku vypsáno výběrové řízení. Jeho vítěz, společnost ROADFIN STAVBY s.r.o. Vejprnice, byl potvrzen usnesením rady města z 11. září 2023. Zhotovitel má podle smlouvy o dílo stavbu provést v termínu od 20. 3. 2024 do 26. 6. 2024. Cena zakázky z výběrového řízení je 1,888 miliónu korun (bez DPH).

Dle zadání zhotovitel obnoví stávající lesní cestu, která bude o šířce cca tři metry, se zpevněnými krajnicemi, v konečné fázi s asfaltovým povrchem.

Cyklostezka bude směřovat z Německa do České republiky těsně u hraničního přechodu Aš – Wildenau – viz příloha.

Příprava projektu a realizace Perlové cyklostezky, dlouhé cca 35 kilometrů, probíhá od roku 2016, kdy byla k dispozici první studie. Povede převážně po cestách s asfaltovým povrchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…