Aš: Strážníci si více všímají černých skládek, původce odhalují i za pomoci fotopastí

14.09.2018 20:38

V Aši se nám příliš nedaří snižovat počty černých skládek, které se objevují na různých místech ve městě a jeho okolí. Nejvíc se jich přitom objevuje kolem nádob na separovaný odpad.

Aš: Strážníci si více všímají černých skládek, původce odhalují i za pomoci fotopastí
Foto: wikipedia
Popisek:

Řada lidí se přitom asi ani neuvědomí, že odložení odpadu mimo místa k tomu určená (což stanoviště pro tříděný odpad není) je protizákonné. Lokalit, kde jsou nádoby umístěny, je v současné době po Aši a v okolních obcích 76.

Městské policii se v poslední době podařilo objasnit několik původců černých skládek. Příkladem může být hromada odpadků v Chebské ulici či odložená lednice u kontejnerů v Moravské ulici. Snímek s lednicí se s nesouhlasnými komentáři objevil v internetové diskusi, ze které vyplynulo, že část veřejnosti takové chování odsuzuje. Zřejmě i proto se policii začíná také za pomoci svědků objasňování těchto případů dařit. „Chtěl bych touto cestou lidem za spolupráci poděkovat,“ uvedl řídící městské policie Richard Kosík, který informoval o tom, která místa jsou nelegálním skládkami zatížena nejčastěji.

Kromě „hnízd“ s kontejnery na tříděný odpad, o nichž je zmínka výše, je nyní podle Kosíka častějším jevem také zakládání černých skládek lidmi bez domova, kteří v nočních hodinách vybírají kontejnery a ukořistěné odpadky probírají v parcích. Co se jim nehodí, pak nechávají na místě. Nejvíce jsou tímto nešvarem postiženy parky ve Wolkerově ulici a v ulici Okružní (Geipelův park).

Zcela nepochopitelné je pak konání jedinců, kteří vyvážejí odpady do volné přírody za město. Přitom v Aši fungují dvě sběrná místa, každé na jednom konci města, kde lze prakticky po celý týden zdarma odložit většinu komodit.

Městská policie se bude černým skládkám a jejich původcům věnovat i nadále, například za pomoci fotopastí, které umisťuje do vytipovaných lokalit. Původci černých skládek mohou dostat pokutu až do 20 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…