Aš: Unijní dotace má rozpočtu města ušetřit polovinu nákladů na již dokončenou stavbu umělecké školy

22.12.2022 15:03 | Tisková zpráva

Přeměna části bývalé tovární budovy na základní uměleckou školu byla dokončena už v roce 2018 a od té doby slouží ke spokojenosti celé kulturní fronty.

Aš: Unijní dotace má rozpočtu města ušetřit polovinu nákladů na již dokončenou stavbu umělecké školy
Foto: wikipedia
Popisek:

Příliš ale není známo úsilí ašské radnice, aby rekonstrukce za 51 miliónů korun byla podpořena dotací z Evropské unie. Ta by ve výsledku zlevnila stavbu zhruba o polovinu, tedy o 25 milión korun. V současné době se chystá finální vyúčtování. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Projekt nazvaný Centrum kultury a umění  Aš Adorf  končí poslední den tohoto roku, jeho udržitelnost potrvá následujících pět let, po které budou města Aš a Adorf a jejich umělecké školy spolupracovat při pořádání různých akcí v oblasti kultury, cestovního ruchu a mezilidských vztahů.

Projekt patřil dva a půl roku mezi projekty náhradní, později byla zařazen mezi projekty podporované. Smlouva mezi městem Aš a Saskou rozvojovou bankou SAB o poskytnutí dotace EU „Lead“ partnerovi byla podepsána a je uvedena v Registru smluv.

Realizace RMC STAVBY Cheb, s.r.o., 12. 6. 2017 – srpen 2018, cena: 51 miliónů korun vč. DPH.

Ašská „Zuška“ má v novém působišti ke své činnosti k dispozici 16 učeben pro různé hudební obory a také tradiční učebnu pro hudební nauku. Jsou zde také učebny dramatického oboru a pod střechou koncertní a divadelní sál, oddělený od sálu baletního speciální posuvnou stěnou, která v případě potřeby umožní zvětšení divadelního a koncertního sálu zhruba na dvojnásobnou velikost.

Škola rovněž nabízí dvě učebny výtvarného oboru – ateliér a keramickou dílnu a učebnu multimediální tvorby.

Stejně nezbytné jako učebny jsou i prostory určené pro zázemí školy, což představují sklady, nová sociální zařízení, sborovna, ředitelna a provozní místnosti (servrovna, úklidová místnost).

Vybudována byla přístavba vstupního vestibulu, která také slouží jako výstavní sál.

Budova má bezbariérový přístup, jednotlivá podlaží jsou propojena výtahem. Rekonstrukcí objektu bylo zasaženo více než 1600 m² podlahových ploch. Součástí stavby byly také úpravy okolního svažitého terénu s chodníky, schodišti, veřejným osvětlením a zelení.

Do ašské základní umělecké školy je v současné době zapsáno 514 dětí ve čtyřech oborech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…