Aš: Výsadbou zeleně je dokončována revitalizace sídliště Mírová, Tesařská

11.10.2018 11:30

Vysazeno zde bylo dohromady 19 stromů (javory, jasany) a 222 keřů a nižších dřevin (habr, pámelník, ptačí zob, atd.).

Aš: Výsadbou zeleně je dokončována revitalizace sídliště Mírová, Tesařská
Foto: wikipedia
Popisek:

Rekonstrukční práce v sídlišti, kde vznikla dvě nová parkoviště o celkové kapacitě 31 parkovacích míst, byly ukončeny už před více dvěma měsíci. Výsadba zeleně byla na základě rozhodnutí rady města přesunuta z letních do podzimních měsíců kvůli tomu, že toto léto bylo v Aši sucho a velmi teplo. Takové podmínky byly pro dřeviny krajně nevhodné a s velkou pravděpodobností by docházelo k jejich zasychání a odumření. Nyní je tedy téměř hotovo, zbývá jen zajistit vysazené stromy oporami a novou zeleň pravidelně zalévat. 

Na pořízení stromů se podílela společnost ŠKODA AUTO, která městu Aš darovala částku 70 tisíc korun. Společnost městu peníze poskytla v rámci svého projektu“ Za každé prodané auto Škoda v ČR zasazený strom“. Město v nedávné době zakoupilo tři služební automobily značky Škoda.

Výstavba parkovišť, včetně úprav vnitrobloku uvedeného sídliště, vyšla dle smlouvy o dílo na 3,64 miliónu korun (+21% DPH). Zakázku provedla společnost STAMOZA Cheb.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…